Τον περασμένο Αύγουστο υπήρξαν αρκετές αναφορές από κατόχους iPhone 6 και iPhone 6 Plus, σχετικά με την εμφάνιση μιας γκρι μπάρας στο επάνω μέρος της οθόνης και τη μειωμένη απόκριση στη λειτουργία της αφής. Το φαινόμενο αυτό ονομάστηκε Touch Disease.

Ωστόσο, η Apple δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το πρόβλημα, όπως είχαν κάνει πολλοί third party ειδικοί. Όσοι αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα και είχε λήξει η εγγύησή τους, αφού απευθύνθηκαν στην Apple, πήραν την απάντηση ότι έπρεπε να αγοράσουν νέα συσκευή.

 

Αρκετοί κάτοχοι που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα, κατέθεσαν ομαδική μήνυση εναντίον της Apple, με την εταιρία μετά από αυτή την εξέλιξη να ανακοινώνει πρόγραμμα επιδιόρθωσης κατά το οποίο όμως όσοι επιθυμούν να επισκευαστεί το κινητό τους θα πρέπει να καταβάλλον το ποσό των 149 δολαρίων. Παράλληλα η εταιρεία τονίζει ότι το IPhone θα πρέπει να λειτουργεί σωστά και η οθόνη του δε θα πρέπει να έχει υποστεί ρωγμές.

 

Η Apple ανακοίνωσε πως το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα πολλαπλών πτώσεων της συσκευής. Άλλοι τεχνικοί αναφέρουν ότι το touch disease θα μπορούσε να προκύψει από κάποιο σφάλμα στα controller chips που μετατρέπουν την αφή σε σήματα. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι το πρόβλημα προκύπτει από κάποιο κατασκευαστικό σφάλμα στο U2402 Meson Touch IC chip. Μία διαφορετική εκδοχή υποστηρίζει ότι συγκεκριμένες επαφές που χρησιμοποιήθηκαν στη μητρική πλακέτα έχουν ραγίσει, επιτρέποντας στα controller chips να χάσουν την επαφή με την πλακέτα. Και οι δυο θεωρίες ωστόσο, θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τις πολλαπλές πτώσεις της συσκευής.

 

Link.png Site: PhoneArena