Ύστερα από την ανακοίνωση του iPhone 5C, η Apple προχώρησε στην ανανέωση του βασικού της μοντέλου, το iPhone 5S το οποίο είναι το πρώτο smartphone με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 64bit.

Η φημολογία αλλά και οι φωτογραφίες που διέρρευσαν τις τελευταίες εβδομάδες επιβεβαιώθηκαν πλήρως, με την εταιρεία να διαθέτει νέους χρωματισμούς για το νέο της μοντέλο, γκρι, ασημένιο και σαμπανιζέ. Σύμφωνα με την Apple είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, ενώ το home button ενσωματώνει αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων με την ονομασία Track ID.

 

Όσον αφορά τις επιδόσεις, ο επεξεργαστής είναι ο Α7 κατασκευασμένος από την ίδια την Apple με αρχιτεκτονική 64bit για πρώτη φορά κάτι που γίνεται και με το iOS 7 το οποίο είναι πλέον ένα 64bit λειτουργικό σύστημα. Η Apple δίνει αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες κάνοντας λόγο για 1 δις τρανζίστορ με διπλάσιους float και γενικής χρήσης καταχωρητές, με τις επιδόσεις του να ξεπερνούν κατά 5 φορές τον προκάτοχό του. Επιπλέον υποστηρίζει την τεχνολογία OpenGL ES| 3.0 για καλύτερα τρισδιάστατα γραφικά στα παιχνίδια, όπως στη νέα γενιά του Nexus 7.

 

 

 

Η μπαταρία του iPhone 5S είναι βελτιωμένη με την εταιρεία να μας υπόσχεται 10 ώρες χρόνου ομιλίας 3G και 10 ώρες περιήγησης με LTE με συνολικά 250 ώρες αναμονής.

 

Η κάμερα πλέον είναι "5 στοιχείων" με διάφραγμα F2.2 και με τον αισθητήρα να είναι κατά 15% μεγαλύτερος αλλά και να διαθέτει κατά 33% μεγαλύτερη φωτοευαισθησία. Το λογισμικό έχει αναβαθμιστεί έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο της δυνατότητες του νέου φακού, λαμβάνοντας πολλαπλές φωτογραφίες σε κάθε λήψη, επιλέγοντας κάθε φορά το καλύτερο αποτέλεσμα. Υπάρχει προσθήκη διπλού flash, για ψυχρό και θερμό φωτισμό, ενώ μπορούν να συνδυαστούν και τα 2. Η Apple έχει ενσωματώσει τεχνολογία σταθεροποίησης της εικόνας, ενώ το burst mode έχει τη δυνατότητα λήψης 10 στιγμιοτύπων το δευτερόλεπτο. Επιπλέον έχει ενσωματωθεί τεχνολογία slow motion, με εγγραφή HD video στα 120fps.

 

Ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει ενσωματωθεί στο home button και υποστηρίζει σάρωση περιοχής 360 μοιρών και σκανάρει ακόμη και "υποδερμικά" επίπεδα του δέρματος. Είναι κατασκευασμένος από ζαφείρι έτσι ώστε να μη γρατζουνιέται ενώ οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουν όχι μόνο για το ξεκλείδωμα της συσκευής, αλλά και για τις αγορές τους στο App Store, αντί της πληκτρολόγησης κωδικού. Το δαχτυλικό αποτύπωμα του χρήστη είναι κρυπτογραφημένο και δεν ανεβαίνει στους servers της Apple, παραμένοντας αποθηκευμένο στη συσκευή. Ο χρήστης επιπλέον μπορεί να ορίσει και για άλλα άτομα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή με τα δικά τους δακτυλικά αποτυπώματα.

 

Θα κυκλοφορήσει σε έκδοση με χωρητικότητες 16GB, 32GB και 64GB με τιμή $649, $749 και $849 αντίστοιχα. Στις 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει διαθέσιμο σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει σε 100 ακόμη χώρες.

 

Link.png Site: http://www.apple.com/apple-events/september-2013/[/url]']Παρουσίαση Apple