Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Apple αναμένεται να φέρει την τεχνολογία Touch ID στην σειρά MacBook Pro το Φθινόπωρο.

Πηγές του 9to5Mac (που στο παρελθόν έχουν προσφέρει αξιόπιστες πληροφορίες) ισχυρίζονται ότι η Apple πρόκειται να ενσωματώσει ένα πλήκτρο Touch ID, παρόμοιας λειτουργίας με αυτό που υπάρχει στις συσκευές iPad και iPhone στην νέα σειρά MacBook Pro.

 

Υποθέτουμε, ότι το πλήκτρο με τον ενσωματωμένο αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων θα χρησιμεύει για το log-in χωρίς την χρήση κωδικού και θα εκμεταλλεύεται την υποστήριξη της υπηρεσίας Apple Pay από το macOS Sierra για την πραγματοποίηση αγορών online. Αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Φθινόπωρο για να διαπιστώσουμε αν ευσταθούν οι πληροφορίες, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Apple θα παρουσιάσει όντως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στην νέα σειρά MacBook Pro, όπως για παράδειγμα κώδικας στο macOS Sierra που υποδεικνύει την ύπαρξη του Touch ID ή μίας μπάρας OLED στην περιοχή πάνω από το πληκτρολόγιο.

 

Αν μάλιστα τα παραπάνω συνδυαστούν και με τις αναφορές ότι η νέα σειρά MacBook Pro θα διαθέτει USB-C υποδοχές που είναι Thunderbolt 3-capable τότε, από ότι φαίνεται θα έχουμε να κάνουμε με μία σχεδόν ριζικά ανανεωμένη σειρά.

 

Link.png Site: Engadget