Τις πρώτες πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες η εκδήλωση "The Game Awards", μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια, με μια όμως ηχηρή απουσία.

Με το βιντεοπαιχνίδι Metal Gear Solid V: The Phantom Pain να αποσπά αρκετές διακρίσεις, εντύπωση προκάλεσε η απουσία του δημιουργού του, Hideo Kojima, με τον ηθοποιό Kiefer Sutherland να λαμβάνει εκ μέρους του Kojima ένα από τα βραβεία. O Sutherland που έχει χαρίσει τη φωνή του στον κεντρικό ήρωα του παιχνιδιού, τον Snake, δεν αναφέρθηκε περισσότερο στους λόγους της απουσίας του γνωστού δημιουργού, κάτι που έκανε όμως ο δημοσιογράφος Geoff Keighley, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τον Keighley ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, ο Kojima «είχε κάθε πρόθεση να βρίσκεται μαζί μας σήμερα. όμως οι δικηγόροι της Konami απέτρεψαν την παρουσία του στην εκδήλωση». Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της Konami που ακολούθησαν την κυκλοφορία του Metal Gear Solid V, με χαρακτηριστικότερη ίσως την αφαίρεση του ονόματος του Kojima από τη συσκευασία του παιχνιδιού, μια ενέργεια που δυσαρέστηκε αρκετούς φίλους της σειράς.

 

Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι ο Hideo Kojima θα αποχωρήσει και επίσημα από την Konami στο τέλος του μήνα όταν και λήγει το συμβόλαιο του, ολοκληρώνοντας μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία 29 ετών.

 

Link.png Site: Kotaku