Ο Larry Hryb (Major Nelson) από το Xbox αποκάλυψε πρόσφατα μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά που θα φτάσουν στην κονσόλα της Microsoft με το New Xbox One Experience (NXOE).

Δυστυχώς ένα από τα σπουδαιότερα, δεν θα διατεθεί πριν το 2016. Παρόλο λοιπόν που η Microsoft δημιούργησε ντόρο σχετικά με τον τρόπο που η Cortana θα βοηθάει τους gamers να έχουν τον έλεγχο, ακόμα και κατά την διάρκεια του gaming, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν θα διατεθεί άμεσα. Έτσι, όταν η Microsoft διαθέσει το NXOE, η Cortana θα είναι διαθέσιμη μόνο ως “preview”, και θα καταφτάσει στην κονσόλα αργότερα μέσα στην χρονιά.

 

Βεβαίως, οι καθυστερήσεις είναι μέρος της πραγματικότητας στην ανάπτυξη λογισμικού, οπότε κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη. “Για όσους ρωτούν για την Cortana, σχεδιάζουμε να προσθέσουμε την Cortana στο Xbox One Experience preview αργότερα μέσα στην χρονιά. Από εκεί και πέρα, θα εξασφαλίσουμε ότι η εμπειρία είναι βελτιστοποιημένη για τους gamers πριν ανακοινώσουμε επίσημα την Cortana μέσα στο 2016”. Αν και δεν δόθηκαν εξηγήσεις για την αλλαγή, λέγεται ότι ενδέχεται να υπάρχει κάποια σχέση με την ενσωμάτωση με το Kinect. Όσον αφορά στο NXOE, συμπεριλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως την δυνατότητα ανάγνωσης ή απάντησης σε μηνύματα απευθείας από τις “ειδοποιήσεις”, προσθέτει “party text chat”, ένα ακόμη τρόπο επικοινωνίας για τους gamers πέρα από το voice chat, “real-time activity alert notifications”, διαμοιρασμό από το feed δραστηριότητας κ.ά.

 

 

Link.png Site: SlashGear