Μια ασυνήθιστη ονομασία επιλέγει η Google για την επόμενη έκδοση του Android η οποία θα ονομάζεται KitKat δίνοντας μας την ευκαιρία να γράψουμε ευφάνταστους τίτλους όπως σ' αυτή την είδηση.

Την ονομασία ανακοίνωσε ο Sundar Pinchai που ηγείται των τμημάτων Android και Chrome. Αφορά την έκδοση 4.4 και προκαλεί εντύπωση αφού αφορά εμπορικό προιόν της ομώνυμης σοκολάτας που παρασκευάζει η Nestle.

 

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η επόμενη έκδοση θα είχε την ονομασία Key Lime Pie την οποία χρησιμοποιούσε εσωτερικά η Google. O λόγος για την αλλαγή όπως αναφέρει στέλεχος της Google είναι ότι ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν το συγκεκριμένο γλυκό και η εταιρεία επέλεξε το KitKat ύστερα από πρόταση μηχανικού αφού αποτελεί δημοφιλές γλύκισμα στην ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού. Μέσα σε μία μόλις μέρα, η Google έφτασε σε συμφωνία με την Nestle χωρίς όπως αναφέρει αυτή να περιλαμβάνει χρήματα.

 

android44.jpg

 

Όπως αναφέρει ο Sundar Pinchai, ο στόχος της Google για το Android 4.4 είναι να μεταφέρει την εμπειρία της πλατφόρμας και σε άλλες μορφές συσκευών κάτι που συνάδει με φήμες για έντονη παρουσία του σε smartwatch, κονσόλες παιχνιδιών και laptops.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/9/3/4690214/android-kit-kat-is-the-next-version-of-googles-mobile-operating-system?utm_source=buffer&utm_campaign=Buffer&utm_content=buffer5bb99&utm_medium=twitter[/url]']TheVerge

 

Ενημέρωση: Η Nestle κυκλοφόρησε και ένα βίντεο παρωδία παρουσιάζοντας τη νέα έκδοση του Android, ένα βίντεο το οποίο χωρίς αμφιβολία μας θυμίζει την Apple.