Σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα της Strategy Analytics, το μερίδιο του Android στην αγορά των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο για το τρίτο τρίμηνο του 2016 βρίσκεται στο 88%, και εμφανίζεται ανεβασμένο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, που το ποσοστό του βρισκόταν στο 84,1%.

Το μερίδιο της Apple από την άλλη έπεσε στο 12,1% από το 13,6% που κατείχε την ίδια περίοδο πέρυσι (τρίτο τρίμηνο). Όσον αφορά στις αποστολές, τα smartphones με λειτουργικό σύστημα Android είδαν αύξηση ;0,3% από έτος-σε-έτος ενώ οι αποστολές των συσκευών iPhone (iOS) γνώρισαν πτώση μεγέθους 5,2%.

 

“Η αύξηση του ποσοστού του Android ήρθε σε βάρος κάθε άλλης μεγάλης αντίπαλης πλατφόρμας” δήλωσε ο Neil Mawston, Executive Director της Strategy Analytics.

 

“Το Apple iOS έχασε έδαφος έναντι του Android και έπεσε στο 12,1% σε παγκόσμιο επίπεδο το τρίτο τρίμηνο του 2016, λόγω της μη ικανοποιητικής επίδοσης του στην Κίνα και στην Αφρική. Τα BlackBerry και Microsoft Windows Phone εξαφανίστηκαν λόγω στρατηγικών αλλαγών, ενώ το Tizen και άλλες νέες πλατφόρμες λόγω περιορισμένης προϊοντικής γκάμας και περιορισμένης υποστηρίξης από developers” συμπλήρωσε ο Neil Mawston.

 

gallery_286955_3475_5568.png

 

Link.png Site: GSMArena