Η Google ενοποίησε και έδωσε νέα ονομασία στην τεχνολογία ασφαλείας της στο Android. Τώρα, η τεχνολογία της έχει την ονομασία Google Play Protect.

Το Google Play Protect σαρώνει τα apps στο Play Store προτού τα κατεβάσετε ώστε να εξασφαλιστεί ότι ακολουθούν τους κανόνες του app store της Google. Όμως το Google Play Protect επίσης παρακολουθεί τις εφαρμογές που τρέχουν στα κινητά και χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να ανιχνεύει απροσδόκητη συμπεριφορά. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, λαμβάνετε μία σχετική ειδοποίηση και το app… “παίρνει δρόμο” διαβάζουμε.

 

Η Google ισχυρίζεται ότι σαρώνει 50 δισεκατομμύρια apps την ημέρα, ώστε οι χρήστες του Android να “έχουν το κεφάλι τους ήσυχο”. Έτσι, πριν κατεβάσουν ένα app οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι λειτουργεί όπως θα έπρεπε και πως είναι ασφαλές αφού έχει ελεγχθεί και εγκριθεί. Μπορείτε να εισέλθετε στο Google Play από το κινητό σας και στις εφαρμογές σας θα δείτε ότι το Play Protect σας λέει πως “δεν εντοπίστηκαν προβλήματα” ενώ θα βρείτε πρόσθετες ρυθμίσεις και επιλογές στο μενού του Google Play.

 

gallery_286955_4128_191441.jpg

 

Ο Chrome επίσης υποστηρίζει το χαρακτηριστικό Safe Browsing, το οποίο θα σας προειδοποιήσει στην περίπτωση που επιχειρήσετε να εισέλθετε σε κάποια πιθανώς επικίνδυνη ιστοσελίδα. Το χαρακτηριστικό επίσης “Find My Device” αποτελεί επίσης μέρος του Play Protect, και όπως είναι γνωστό εντοπίζει τη συσκευή σας, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να τη κλειδώσετε ή ακόμα και να τη καλέσετε από τον browser σας στο desktop.

 

 

Link.png Site: GSMArena