H Cyanogen, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του δημοφιλούς λογισμικού επέκτασης των δυνατοτήτων του Android τα τελευταία 4 χρόνια, ανακοίνωσε χρηματοδότηση $7 εκατομμυρίων δολλαρίων με στόχο να μετατραπεί στο τρίτο πιο πολυπληθές λειτουργικό σύστημα μετά το iOS και το Android.

Μέχρι στιγμής οι χρήστες του λογισμικού ξεπερνούν επισήμως τους 8 εκατομμύρια χρήστες, αριθμός που προκύπτει από όσους έχουν ενεργοποιημένη τη ρύθμιση να μοιράζονται δεδομένα με την εταιρεία. Υπολογίζεται ότι ο πραγματικός αριθμός χρηστών μπορεί να είναι μέχρι και τρεις φορές μεγαλύτερος. Σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Cyanogen είναι η δυσκολία εγκατάστασης στις συσκευές, μια διαδικασία που περιλαμβάνει 23 βήματα. Πέρα από αυτό αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν την εγκατάσταση εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα στους χρήστες ότι μπορεί να βλάψουν τη συσκευή τους, η απήχηση που έχει στον κόσμο του Android είναι παραπάνω από ικανοποιητική.

 

Τα firmware της Cyanogen είναι ανοιχτού κώδικα και σκοπεύει κυρίως στην εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης του Android στις τελευταίες συσκευές με ανεπίσημο τρόπο, καθώς επίσης και στη βελτίωση και προσθήκη χαρακτηριστικών στο διάσημο λειτουργικό σύστημα της Google. Ύστερα από την ανακοίνωση της χρηματοδότησης η ομάδα θα ενισχυθεί με 17 προγραμματιστές οι οποίοι θα έχουν πρώτο στόχο τη δημιουργία εγκατάστασης με ένα κλικ στους χρήστες των Windows.

 

Σκοπός των προγραμματιστών του Cyanogen είναι επιπλέον να κάνουν το Android "περισσότερο παραγωγικό για τους χρήστες παρά καταναλωτικό" όπως είναι στη σημερινή του μορφή. Στην προσπάθειά τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες συμβατότητας με εφαρμογές της Google όπως το Gmail και το Play Store, καθώς για αυτές απαιτείται ειδικό πιστοποιητικό από την εταιρεία.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/9/18/4742828/cyanogen-raises-7-million-to-build-the-best-version-of-android[/url]']TheVerge