Για πρώτη φορά, ο Chrome και ο Firefox μπορούν να «συνομιλήσουν» μεταξύ τους, μέσω του WebRTC. Πρόκειται για ένα νέο set τεχνολογιών που μπορεί να προσφέρει αποκλειστικά καλή ποιότητα φωνής, υψηλής ευκρίνειας (HD) video αλλά και επικοινωνία χωρίς καθυστερήσεις μεταξύ των φυλλομετρητών.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η προσπάθεια όσον αφορά το WebRTC, ενθαρρύνθηκε και από την open web κοινότητα, δηλαδή από τις ομάδες των μηχανικών του Chrome και του Firefox. O στόχος πίσω από αυτή την ιδέα και την προσπάθεια είναι να προσφέρει ασφαλείς επικοινωνίες πλήρως ενσωματωμένες στον browser.

 

Για να καταστεί επιτυχές, απαιτείται η λειτουργία μιας web-based πλατφόρμας επικοινωνιών που θα λειτουργεί μεταξύ των browsers. Χάρη στην προσφορά και την συμμετοχή των W3C και IETF κοινοτήτων, στην ανάπτυξη της πλατφόρμας, πλέον ο Chrome και ο Firefox μπορούν να «επικοινωνούν» χρησιμοποιώντας συνήθη εργαλεία, όπως τους Opus και VP8 codecs για ήχο και εικόνα, DTLS-SRTP για κρυπτογράφηση και το ICE για το networking.

 

http://www.youtube.com/watch?&v=MsAWR_rJ5n8

 

Όσοι χρήστες επιθυμούν να δοκιμάσουν το νέο χαρακτηριστικό, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον Chrome 25 Beta και την Nightly έκδοση του Firefox. Επιπροσθέτως στον firefox θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουν about:config και να δώσουν στο media.peerconnection.enabled την τιμή "true". Τέλος η πλοήγηση στο WebRTC demo site ολοκληρώνει την διαδικασία της προετοιμασίας και δίνει την δυνατότητα της κλήσης.

 

Link.png Site: http://blog.chromium.org/2013/02/hello-firefox-this-is-chrome-calling.html[/url]']Chromium Blog