Η Google ανακοίνωσε σήμερα νέα χαρακτηριστικά τόσο στην desktop έκδοση του Maps με τον ριζικό ανασχεδιασμό του, όσο και στην mobile έκδοση η οποία πλέον θα υποστηρίζει το iPad αλλά και Android tablets.

Κατά την αναζήτηση σημείων στο χάρτη αλλά και σημείων ενδιαφέροντος όπως για παράδειγμα ένα εστιατόριο θα υπάρχει βαθμολογία χρηστών αλλά και κριτικές για το συγκεκριμένο μέρος, όπως επίσης και άλλες πληροφορίες για αυτό όπως οι ώρες λειτουργίας. Θα εμφανίζονται επίσης νέα προϊόντα και προσφορές καταστημάτων.

 

Η πλοήγηση, μια δυνατότητα που έγινε πρόσφατα διαθέσιμη και στην Ελλάδα ενισχύεται με νέες δυνατότητες όπως ο αυτόματος υπολογισμός νέας διαδρομής και η εμφάνιση πληροφοριών που αφορούν την κίνηση στους δρόμους. Επιπλέον η εφαρμογή θα "μαθαίνει" από το ιστορικό τοποθεσιών του χρήστη και θα προτείνει τοποθεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

 

Μια από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις όσον αφορά το Google Maps, είναι η υποστήριξη Android tablets αλλά και του iPad. Η νεά έκδοση της εφαρμογής του Google Maps θα είναι διαθέσιμη για όλες τις πλατφόμες μέσα στο καλοκαίρι.

 

Όσον αφορά το Google Maps στην desktop έκδοσή του η Google ανασχεδιάζει το περιβάλλον της εφαρμογής ύστερα από αρκετό καιρό, συμβαδίζοντάς με αυτό που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εφαρμογή για iOS πριν από μερικούς μήνες. Εκτός από τον ανασχεδιασμό στο γραφικό περιβάλλον η εταιρεία αναφέρει ότι η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από το μηδέν.

 

Screenshot%202013-05-15%20at%2012.23.54%20AM%20(1).jpg

 

Στο νέο Google Maps για desktop συναντάμε μόνο ένα κουμπί αναζήτησης στο αριστερό μέρος της οθόνης, απ' όπου μπορούμε να πλοηγηθούμε σε όλες τις νέες δυνατότητες. Η νέα υπηρεσία συνδυάζει εικόνες του Google Earth, υλικό από το Google Street View, όπως επίσης και υλικό από τα βάθη ωκεανών και από το διάστημα έτσι ώστε οι χρήστες να μη χρειάζεται να μεταβούν από τη μία εφαρμογή στην άλλη.

 

 

Το Street View μάλιστα γίνεται πιο εύκολα προσβάσιμο και διαθέτει φωτογραφίες ακόμη και μέσα από κτήρια. Επιπλέον γίνεται επεξεργασία των φωτογραφιών που έχουν ανεβάσει οι χρήστες, από τις οποίες δημιουργούνται αυτόματα 3D φωτογραφίες. Πλέον ο κάθε χρήστης θα μπορεί να ανεβάσει τις δικές του φωτογραφίες από τοποθεσίες και εσωτερικά κτιρίων άμεσα, μέσω της υπηρεσίας Photo Sphere.

 

Screenshot%202013-05-15%20at%201.13.45%20AM.jpg

 

Υπηρεσίες όπως η αναζήτηση πτήσεων όπως επίσης και οι κριτικές τοποθεσιών ενσωματώνονται πλήρως στο Google Maps, ενώ οι κριτικές μπορεί να προέρχονται είτε από τους πιο ενεργούς χρήστες, είτε από τους φίλους σας στο Google+.

 

Η δοκιμαστική σελίδα του νέου Google Maps βρίσκεται ήδη online και προσφέρεται μέσω προσκλήσεων. Θα υποστηρίζονται όλοι οι γνωστοί browsers, ορισμένες όμως δυνατότητες δε θα είναι διαθέσιμες σε παλαιότερες εκδόσεις του Firefox και Safari browser.