Πολύ σύντομα η Google αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα της smartphones που μέχρι πρότινος πιστεύαμε ότι θα αποτελούσαν τα νέα μέλη της σειράς Nexus.

Πληροφορίες όμως της ιστοσελίδας Android Central, αλλάζουν τα δεδομένα σε ότι αφορά την ονομασία Nexus, με τη Google να έχει πάρει απόφαση να την αποσύρει, φέρνοντας και άλλες σημαντικές αλλαγές στα smartphones που θα κυκλοφορεί μελλοντικά. Το πρόγραμμα Nexus έκανε ντεμπούτο τον Δεκέμβριο του 2009 με το Android One και από τότε η Google συνεργάστηκε με μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές android smartphone όπως τη Samsung, την LG την HTC και πέρσι την Huawei. Για φέτος, η Google θα συνεργαστεί για ακόμη μια φορά με την HTC για την κατασκευή 2 νέων smartphone, όπου στην εμπρόσθια όψη αλλά και στο πίσω μέρος θα υπάρχει η ονομασία της Google και όχι της HTC ή η λέξη Nexus.

 

Αν και η ιστοσελίδα δε γνωρίζει ποια θα είναι η νέα ονομασία των Nexus συσκευών, εντούτοις το Android Central αναφέρει στο δημοσίευμά του ότι αυτά θα διαθέτουν πρόσθετο λογισμικό και ένα ελαφρώς παραμετροποιημένο περιβάλλον, «πάνω» από το κλασσικό Vanilla Android. Η συγκεκριμένη αλλαγή θα διαφοροποιεί τα νέα smartphones της εταιρείας από τα παλαιότερα Nexus μοντέλα, κάτι που αποτελεί και έναν από τους λόγους απόσυρσης της ονομασίας Nexus.

 

Το αν τελικά ισχύουν οι πληροφορίες του Android Central είναι κάτι που θα επιβεβαιωθεί με την ανακοίνωση των δύο νέων smartphone της Google η οποία θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο. Αμφίβολη παραμένει η παρουσίαση νέων tablet με την τελευταία έκδοση του Android, την 7.0 Nougat ενώ πολύ πιθανή είναι η κυκλοφορία δύο έξυπνων ρολογιών από την ίδια την Google τα οποία θα τρέχουν φυσικά την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Android Wear.

 

Link.png Site: http://www.androidcentral.com/end-nexus-2016-google-phones-forge-new-path[/url]']Android Central