Μπλεξίματα για τη Google η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αρχές προστασίας δεδομένων έξι Ευρωπαικών χωρών, σχετικά με την πολιτική απορρήτου της εταιρείας και των προσωπικών δεδομένων που πριν λίγο καιρό ανανέωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα οι ρυθμιστικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Γαλλίας, συμφώνησαν στην κοινή δράση μέσω ποινικής αγωγής ενάντια στη Google προκειμένου η εταιρεία να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της.

 

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε και πάλι ασκήσει κριτική στη Google σχετικά με τη πολιτική απορρήτου κατά την οποία δεν υπάρχει ενημέρωση για το πόσες πληροφορίες κατέχει η εταιρεία για τους επισκέπτες της αλλά και για πόσο διάστημα τις διατηρεί στους servers της.

 

Η Google προχώρησε πρόσφατα στη συγχώνευση 60 διαφορετικών πολιτικών απορρήτου και προσωπικών δεδομένων, κάτω από μία μόνο, συνδυάζοντας έτσι δεδομένα χρηστών από διαφορετικές υπηρεσίες όπως το YouTube, Gmail και Google Plus

 

Link.png Site: http://news.yahoo.com/six-european-states-aim-google-privacy-policy-160233750--sector.html[/url]']news.yahoo.com