Η τεράστια εμπορική επιτυχία του Nexus 4, του επόμενου android smartphone της σειράς Nexus που κατασκευάζει η LG και προωθεί η Google, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα διαθεσιμότητας σε όλο τον κόσμο αλλά και καθυστερημένων παραδόσεων.

Τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής σε συνδυασμό με την τιμή των $299 για το μοντέλο των 8gb και $349 για τα 16gb, δημιούργησε φρενίτιδα με αποτέλεσμα το σύστημα παραγγελιών της Google μέσω του Play Store να παρουσιάζει έλλειψη διαθεσιμότητας, με δυνατότητα παράδοσης της συσκευής σε 5 εβδομάδες περίπου.

 

Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει αντιδράσεις κυρίως εξαιτίας της έλλειψης πληροφόρησης από τη Google με αποτέλεσμα η κοινότητα του XDA να προχωρήσει σε επιστολή προς το Dan Cobley, Γενικό Διευθυντή της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία είχε αποτέλεσμα.

 

Σε απάντηση του, το στέλεχος της Google ρίχνει το φταίξιμο κυρίως στην LG αναφέροντας ότι «γνωρίζω τι περνάτε όλοι σας, η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δουλεύουμε ακόμα και τα βράδια αλλά και τα σαββατοκύριακα για να επιλύσουμε το όλο θέμα. Οι ποσότητες από τον κατασκευαστή είναι σπάνιες ενώ και η επικοινωνία μας μαζί του είναι προβληματική.»

 

Ζητώντας συγγνώμη, o Dan Cobley ενημερώνει ότι όλες οι παραγγελίες της πρώτης ημέρας έχουν ολοκληρωθεί ενώ αυτές του δεύτερου "κύματος" θα εκτελεστούν αυτή την εβδομάδα, με τη Google να επιστρέφει ως αποζημίωση, το κόστος των ταχυδρομικών τελών.

 

Link.png Site: Where's my Nexus 4