Μια από τις κατηγορίες του Play Store που δεν υποστηριζόταν στην Ελλάδα, είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google για ηλεκτρονικά βιβλία.

Η Ελλάδα μαζί με άλλες 8 χώρες, είναι τα νέα μέλη του Google Play Books που επιτρέπει την αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων είτε από τον υπολογιστή σας είτε από κάποια Android, iOS συσκευή και στη συνέχεια την ανάγνωση τους από εκεί.

 

Συνολικά η υπηρεσία της Google περιλαμβάνει περισσότερους από 5 εκατομμύρια τίτλους και έρχεται αντιμέτωπο με το Kindle Store της Amazon καθώς και το iBooks της Apple. Η πρόταση της Google και της Amazon προσφέρουν τη δυνατότητα ο χρήστης να διαβάσει το βιβλίο του από μια μεγάλη συλλογή συσκευών, είτε smartphone είτε tablet, ενώ η λύση της Apple περιορίζεται μεταξύ iOS συσκευών. Επιπλέον η Google μέσα από την εφαρμογή του Play Books για iOS και Android, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ανεβάσει τα δικά του pdf ή epub αρχεία και να τα διαβάσει από τη συσκευή.

 

Books%20on%20Google%20Play.jpg

 

Στις υπόλοιπες χώρες που από σήμερα υποστηρίζεται το Google Play Books είναι η Δανία, η Τσεχία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία και Σουηδία ενώ συνολικά η υπηρεσία βρίσκεται σε 27 χώρες. Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των βιβλίων είναι στην αγγλική γλώσσα χωρίς να γίνεται γνωστό αν θα δούμε και ελληνική βιβλιογραφία στην υπηρεσία.

 

Link.png Site: http://play.google.com/books[/url]']Google Play Books