Το ερώτημα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια για το πόσο η Google θα συνεχίσει να αναπτύσσει παράλληλα δύο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, φαίνεται θα απαντηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal, η Google αναμένεται να ενώσει το Chrome OS με την πλατφόρμα του Android, με το νέο λειτουργικό σύστημα που θα προκύψει, να παρουσιάζεται μέχρι το 2017. Στην «ένωση» των δύο λειτουργικών συστημάτων, τον κυρίαρχο ρόλο θα έχει χωρίς αμφιβολία το Android σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη στιγμή που αυτό κυριαρχεί στη mobile αγορά. Το τελικό προϊόν θα αποτελεί πάντως την πρόταση της εταιρείας στους προσωπικούς υπολογιστές και στα Chromebooks, τα οποία θα αποκτήσουν νέα ονομασία.

 

Στα πλεονεκτήματα που αναμένεται να φέρει το Chrome OS στην πλατφόρμα του Android είναι η πολύ καλύτερη υποστήριξη για χρήση του λειτουργικού με το συνδυασμό ποντικιού/trackpad και πληκτρολογίου, αλλά πιθανότατα και ένα καλύτερο σύστημα αναβαθμίσεων. Ήδη με βάση τις τελευταίες κινήσεις της Google, τα δύο λειτουργικά συστήματα έχουν κοινά στοιχεία όπως η εκτέλεση εφαρμογών του Android στο Chrome OS αν και σε περιορισμένο βαθμό, καθώς και ένα υβριδικό laptop, το Pixel C, που βασίζεται στο Android.

 

Για το πότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της ένωσης των δύο λειτουργικών συστημάτων, η WSJ αναφέρει ότι αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η ιστοσελίδα TheVerge, με βάση δικές της πληροφορίες, περιμένει ότι θα πάρουμε μια πρώτη γεύση το ερχόμενο καλοκαίρι στο συνέδριο Google I/O.

 

Link.png Site: ']Wall Street Journal
Link.png Site: http://www.theverge.com/2015/10/29/9639950/google-combining-android-chromeos-report']TheVerge