Την περασμένη εβδομάδα, κατά την διάρκεια του συνέδριου Build 2017 της Microsoft, παρουσιάστηκε ένα ζευγάρι από motion controllers για headsets Windows Mixed Reality σαν αυτά των Acer και HP.

Τα δύο headsets είναι διαθέσιμα ήδη για προ-παραγγελίες στις αγορές του Καναδά και των ΗΠΑ, και αναμένεται να διατεθούν αυτό το καλοκαίρι από το Windows Store με τιμή $299 για το headset της Acer και $329 για το headset της HP.

 

Η Acer μάλιστα πρόκειται να διαθέσει και ένα bundle που θα περιλαμβάνει εκτός από το Windows Mixed Reality headset και τους νέους motion controllers με κόστος $399, αν και δεν πρόκειται να διατεθεί νωρίτερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Η Microsoft, εργάζεται διαρκώς με developers για να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες χρησιμοποιώντας το software kit Windows Mixed Reality, το οποίο θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν universal apps για όλο το AR/ VR οικοσύστημα της εταιρείας. Και φυσικά, το οικοσύστημα αυτό περιλαμβάνει και το Hololens, τη ναυαρχίδα της εταιρείας αξίας $3000.

 

 

Σύμφωνα με το Windows Central, η κυκλοφορία του νέου bundle της Acer είναι μεγάλη υπόθεση, με τη τιμή του να είναι αρκετά ανταγωνιστική σε σύγκριση με τις τιμές των Oculus RiFT και HTC Vive. Από τα παραδείγματα των RiFT και Vive έγινε κατανοητό ότι οι motion controllers είναι απαραίτητοι για μία πλήρη εμπειρία VR και όπως είναι προφανές, η Microsoft κράτησε… σημειώσεις. Λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα αντίστοιχα χειριστήρια των RiFT και Vive και προσφέρουν έλεγχο 6DOF (6 degrees of freedom). Τώρα λοιπόν, δεν απαιτείται η ύπαρξη κάποιου Xbox gamepad για την πλοήγηση σας στον εικονικό κόσμο.

 


gallery_286955_3904_1841.jpg

 


Το bundle της Acer περιλαμβάνει το headset και τους motion controllers και είναι $199 οικονομικότερο από το Oculus RiFT (χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος του τρίτου sensor που απαιτείται για room-scaling) ενώ επιπλέον είναι $401 οικονομικότερο από το HTC Vive. Και η τιμή από μόνη της, φέρνει μία ολοκαίνουρια βάση χρηστών στον κόσμο της mixed reality.

 


gallery_286955_3904_39474.jpg

 

 

 

gallery_286955_3904_19373.jpg

 


Οι ελάχιστες απαιτήσεις επίσης για να απολαύσει κάποιος τον κόσμο της Windows Mixed Reality, είναι χαμηλότερες από αυτές των Vive και RiFT και επομένως, μπορεί κάποιος να “στήσει” ένα PC με αρκετά λιγότερα χρήματα από αυτά που απαιτούνται για ένα PC ειδικά για τα HTC Vive και Oculus RiFT.

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: Windows Central