Όσο πλησιάζουμε προς το λανσάρισμα των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής Zen της AMD, πληθαίνουν οι φήμες και οι πληροφορίες. Αυτή τη φορά, μαθαίνουμε από έναν Κινέζο συνεργάτη της AMD (MAXSUN), ότι η AMD θα λανσάρει τους επεξεργαστές Zen στην αγορά στις 17 Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να κάνει ανακοινώσεις στην έκθεση CES 2017, που θα έχει ανοιχτές τις πύλες της από τις 5 Ιανουαρίου έως στις 8 Ιανουαρίου, και κοντά στην ημερομηνία που η Intel πρόκειται να κάνει τις δικές της ανακοινώσεις (επεξεργαστές Kaby Lake). Η εταιρεία MAXSUN επίσης κάνει λόγο και για μία δεύτερη ημερομηνία, κοντά στον Μάρτιο, προσδίδοντας περαιτέρω αξιοπιστία στο αναμενόμενα σταδιακό (κλιμακωτό) λανσάρισμα της AMD, που θα ξεκινήσει πρώτα με τα μοντέλα υψηλής απόδοσης desktop για να συνεχιστεί με μικρότερης ισχύος μοντέλα.
Η Κινέζικη εταιρεία MAXSUN επίσης επιβεβαιώνει κατά μέρος και την τιμολόγηση των προϊόντων της AMD, με τους κορυφαίους SR7 –αν τελικά είναι η επίσημη ονομασία των κορυφαίων μοντέλων της Αμερικάνικης εταιρείας- να στοιχίζουν κάπου μεταξύ $249 και $299.

 

Από άποψη απόδοσης, και εφόσον ευσταθούν οι ισχυρισμοί της AMD, ο κορυφαίος επεξεργαστής της σειράς SR7 με οκτώ πυρήνες και δεκαέξι threads θα προσφέρει σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως στο benchmark Blender) παρόμοια απόδοση με τον επεξεργαστή Intel Core i7-6900K των $1089. Η MAXSUN επίσης επιβεβαίωσε και τους χρονισμούς των επεξεργαστών της AMD, με τα κορυφαία μοντέλα να διαθέτουν συχνότητα λειτουργίας μεταξύ 3,15-3,3GHz με Turbo Core στα 3,5GHz (ο υπερχρονισμός έως και στα 4,2GHz θα είναι εφικτός χρησιμοποιώντας συμβατικούς τόπους ψύξης ενώ με LN2 –υγρό άζωτο- τα 5,0GHz θα είναι επίσης εφικτά).

 

Link.png Site: TechPowerUp