Η BlackBerry ανακοίνωσε το δεύτερο smartphone της που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο είχε κατά καιρούς τις κωδικές ονομασίες Hamburg ή Neon ή ακόμα και DTEK50. Η εταιρεία όπως είναι φανερό επέλεξε τελικά για επίσημη, το DTEK50.

Οι φήμες επίσης ότι ήταν ένα rebranded μοντέλο της Alcatel επιβεβαιώθηκαν, αφού το νέο BlackBerry DTEK50 δεν είναι παρά ένα rebranded Alcatel Idol 4, ένα κινητό mid-range που ανακοινώθηκε στις αρχές της χρονιάς. Η μεγαλύτερη διαφορά –πέρα από την ανάγλυφη πλάτη με το λογότυπο της BlackBerry- έχει την βάση της στο λογισμικό, αφού έρχεται με προ-εγκατεστημένο το BlackBerry Hub καθώς και το BlackBerry keyboard, ενώ το λογισμικό DTEK παρακολουθεί διάφορες παραμέτρους που σχετίζονται με την ασφάλεια και κάνει προτάσεις στον χρήστη για την βελτίωση της.

 

Το λογισμικό DTEK, παρακολουθεί τις εφαρμογές και ειδοποιεί τον χρήστη αν κάποια χρησιμοποιεί την κάμερα χωρίς να το γνωρίζετε ή έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας ή στις επαφές σας. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ενεργοποιηθεί το μικρόφωνα ή γίνει αποστολή κάποιου μηνύματος SMS. Το κινητό επίσης διαθέτει προγραμματιζόμενο BlackBerry Convenience Key, διάφορα pop-up widgets καθώς και διάφορες ακόμα βελτιώσεις στο λογισμικό όπως τα BlackBerry Device Search, Instant Actions και Gesture Controls.

 

Σύμφωνα με την BlackBerry είναι το πλέον ασφαλές smartphone με Android. Από άποψη χαρακτηριστικών, διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών ανάλυσης 1080p, εμπρόσθια κάμερα 8MP και κύρια κάμερα 13 MP με LED flash και phase detection autofocus καθώς και LED flash. Βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 617 SoC και διαθέτει 3GB RAM, 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία χωρητικότητας 2610mAh. Τρέχει Android 6.0 Marshmallow. Θα κυκλοφορήσει σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία κ.ά) με τιμή €339 στις 8 Αυγούστου.

 

Link.png Site: GSMArena