Η πολυαναμενόμενη εφαρμογή BBM, έρχεται επιτέλους στο Android και το iPhone αυτό το σαββατοκύριακό όπως ανακοίνωσε σήμερα η BlackBerry.

Το BBM (BlackBerry Messenger) αποτελεί τη πιο δημοφιλή υπηρεσία της Καναδικής εταιρείας επιτρέποντας μέχρι σήμερα την επικοινωνία μεταξύ χρηστών συσκευών BlackBerry μέσω γραπτών, ηχητικών και βίντεο μηνυμάτων. Η υπηρεσία ενημερώνει το χρήστη για το αν το μήνυμα του παραδόθηκε αλλά και το εάν ο παραλήπτης το διάβασε.

 

Στην έκδοση για Android και iPhone, θα υποστηρίζεται αρχικά μόνο η ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων και τα χαρακτηριστικά ομάδων ενώ σε μελλοντική αναβάθμιση θα υπάρξει υποστήριξη των ηχητικών μηνυμάτων, του διαμοιρασμού της οθόνης αλλά και των βιντεομηνυμάτων. Ακόμα θα υπάρχει δυνατότητα αποστολής αρχείων όπως φωτογραφίες με το χρήστη να μπορεί να κρατάει ενήμερες τις επαφές του για την κατάσταση του μέσω ενημερώσεων στην ενότητα Updates

 

Το BBM κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο αρχικά στο Play Store για τις Android συσκευές και την Κυριακή στο iPhone μέσα από το App Store. Και οι δύο εκδόσεις θα διατίθενται δωρεάν.

 

Link.png Site: ']BlackBerry Blog

 

Ενημέρωση 22/9: Με ανακοίνωση της σήμερα η BlackBerry ανακοινώνει την αναβολή της κυκλοφορίας και των δύο εκδόσεων εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από τη διαρροή μιας δοκιμαστικής έκδοσης για Android, την οποία κατέβασαν 1.1 εκατομμύρια χρήστες σε 8 ώρες. Η εταιρεία δεν αναφέρει κάποια μελλοντική ημερομηνία στην οποία θα κυκλοφορήσουν οι δύο εφαρμογές, λέγοντας ότι αυτό θα γίνει σταδιακά μόλις αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.