Στη CES η Dell παραδοσιακά παρουσιάζει πολλά από τα σημαντικά μοντέλα της και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση με τη νέα γενιά του φορητού υπολογιστή XPS 13 να κλέβει τα φώτα και να αποτελεί ένα από τα καλύτερα προϊόντα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα στην έκθεση.

Μια πρώτη ματιά αρκεί για να καταλάβουμε τη διαφορά του XPS 13 από τα υπόλοιπα ultrabook αφού η οθόνη των 13.3 ιντσών, καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια, με το περιθώριο στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές της να είναι αρκετά μικρό και συγκεκριμένα μόλις 5.2 χιλιοστά. Η Dell ονομάζει τη συγκεκριμένη οθόνη Infinity και μάλιστα κάνει διαθέσιμες δύο αναλύσεις, μία Full HD και μία QHD+ (3200x1800) ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος ενώ υπάρχει δυνατότητα επιλογή για το αν θα υποστηρίζει τεχνολογία αφής.

 

ces-2015-dell-xps-13-8521.0.jpg

 

Χωρίς συμβιβασμούς και στην ποιότητα κατασκευής όπως μας έχει συνηθίσει, η Dell εξοπλίζει το XPS 13 με αλουμίνιο στην επιφάνεια πίσω από την οθόνη ενώ η χρήση ανθρακονημάτων στο πληκτρολόγιο κάνει πιο εύκολη την παραγωγική διαδικασία. Σε αυτό βοηθά και το ενισχυμένο trackpad με μεγαλύτερη ακρίβεια από την προηγούμενη έκδοση και γυάλινα πλήκτρα.

 

Το βάρος κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα (1.2 κιλά) ενώ οι διαστάσεις του υπολογιστή είναι σημαντικά μικρότερες από άλλα συστήματα με την ίδια διαστάσεων οθόνη, συμπεριλαμβανομένου ενός MacBook Air.

 

ces-2015-dell-xps-13-8555.0.jpg

 

Το κερασάκι στην πρόταση της Dell αναμένεται να είναι η αυτονομία αφού αν πιστέψουμε τη Dell, αυτή θα φτάνει τις 15 ώρες για το μοντέλο με την Full HD ανάλυση και με επεξεργαστή τελευταίας γενιάς Core i5 (Broadwell). Η διάθεση του ξεκινά από σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμή $799 για το μοντέλο με επεξεργαστή Core i3 και φτάνει έως τα $1.899 για την έκδοση με επεξεργαστή Core i7 με QHD+ ανάλυση, 8 GB RAM και 256 GB SSD.

 

Link.png Site: The Verge