To HTC One M8, τη νέα ναυαρχίδα της HTC είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά προχωρώντας σε μια γρήγορη επαφή μαζί του.

Όπως περιμέναμε, ο σχεδιασμός και η ποιότητα κατασκευής τοποθετούν το HTC One M8 στα κορυφαία smartphones της αγοράς, κάτι που μας έχει συνηθίσει άλλωστε η HTC. Το βουρτισμένο μέταλλο το οποίο καλύπτει το 90% της πίσω επιφάνειας του One M8 έναντι 70% του περσινού μοντέλου, δίνει μια εντυπωσιακή πολυτελή αίσθηση ενώ σχετικά άνετο είναι το κράτημα στο χέρι, με τις καμπύλες γωνίες της συσκευής να βοηθούν σημαντικά.

 

 

Η οθόνη 5' ιντσών, τεχνολογίας Super LCD 3 έχει σημαντικές ομοιότητες με το περσινό μοντέλο με πλούσια χρώματα και πολύ καλές γωνίες θέασης, αφήνοντας μας πλήρως ικανοποιημένους. Στο εσωτερικό βρίσκουμε το Qualcomm Snapdragon 801 με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2.3 GHz, μια πρόταση την οποία επιλέγει η Sony και η Samsung για τις δικές τους προτάσεις αν και με ελαφρώς διαφορετικό χρονισμό στην περίπτωση του Galaxy S5. 2 GB RAM και 16 GB αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φαίνεται σημαντικά μικρότερος από τα 32GB του περσινού μοντέλου, με τη σημαντική διαφορά ότι η HTC ενσωματώνει θύρα microSD, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα του περσινού μοντέλου.

 

P1130021.JPG

 

HTC One M8 - Πρώτη επαφή

HTC One M8 - Πρώτη επαφή

 

HTC One M8 - Πρώτη επαφή

HTC One M8 - Πρώτη επαφή

 

Η επαφή μας με τις κάμερες ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα αν και περισσότερα θα έχουμε να πούμε στην πλήρη παρουσίαση της συσκευής. Στο εμπρόσθιο μέρος η HTC κάνει τη διαφορά τοποθετώντας 5mp κάμερα με υποστήριξη HDR και δυνατότητα ευρυγώνιων λήψεων, ότι πρέπει για selfies δηλαδή με παρέα.

 

Στο πίσω μέρος η HTC συνεχίζει να χρησιμοποιεί την περσινή Ultrapixel κάμερα των 4mp η οποία επιτρέπει έως και 300% περισσότερο φως για καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όμως όσοι θυμούνται δεν μας είχε αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα πράγματα δε γίνονται καλύτερα από την έλλειψη οπτικού σταθεροποιητή ο οποίος υπήρχε στο περσινό μοντέλο, μια τουλάχιστον περίεργη απόφαση της HTC.

 

Πάντως για το One M8 η HTC επιλέγει την προσθήκη και μιας δεύτερης κάμερας στο πίσω μέρος, ακριβώς πάνω από την κύρια κάμερα και η οποία γνωρίζει την ακριβή θέση κάθε pixel της φωτογραφίας που κάνετε λήψη, δίνοντας τη δυνατότητα προσθήκης εντυπωσιακών εφέ όπως η επιλογή εστίασης σε μια φωτογραφία. Εντύπωση πάντως μας έκανε η απουσία των Zoe εφέ που γνωρίσαμε πέρσι στο HTC One, κάτι που έρχεται σύντομα με ξεχωριστή εφαρμογή.

 

HTC One M8 - Πρώτη επαφή

HTC One M8 - Πρώτη επαφή

HTC One M8 - Πρώτη επαφή

HTC One M8 - Πρώτη επαφή

 

Από πλευράς λογισμικού, το One M8 τρέχει την έκδοση 4.4.2 Android KitKat, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχει η έκτη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος Sense της HTC. Η σημαντική διαφορά με τα προηγούμενα μοντέλα είναι η παρουσία software buttons τα οποία αντικαθιστούν τα κλασσικά πλήκτρα ελέγχου αφής που βρίσκαμε κάτω από την οθόνη.

 

Δηλώνουμε θαυμαστές της θήκης Dot View η οποία επιτρέπει την εμφάνιση πληροφοριών με dot matrix γραμματοσειρά και χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε καν τη θήκη ή βεβαίως τη συσκευή. Περισσότερα για την πρώτη επαφή με τη συσκευή μπορείτε να δείτε στη βιντεοπαρουσίαση που συνοδεύει το άρθρο.

 

Ενημέρωση: Σύμφωνα με νεώτερη πληροφόρηση, το HTC One M8 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις αρχές Μαίου.