Αλλαγή έχουμε στην κορυφή των κατασκευαστών android smartphone με τα περισσότερα κέρδη, όπου μετά από πολλά χρόνια η Samsung χάνει την πρώτη θέση από την Huawei.

Με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του έτους, η Huawei κατέχει το 2,4 των παγκόσμιων λειτουργικών κερδών της αγοράς smartphone, κάτι που μεταφράζεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια. Δύο άλλες κινέζικες εταιρείες, η Vivo και η Oppo ακολουθούν με μερίδιο 2.2% η καθεμία και πάντα για την αγορά των android smartphone που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Στην πρώτη θέση ανάμεσα σε όλους τους κατασκευαστές, παραμένει πάντα η Apple με το εκπληκτικό ποσοστό του 91% των παγκόσμιων κερδών από την πώληση των μοντέλων iPhone.

 

Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών Strategy Analytics, η Huawei γίνεται για πρώτη φορά ο android κατασκευαστής smartphone με τα περισσότερα κέρδη, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία θα συνεχιστεί και στο πρώτο εξάμηνο του 2017 από τη στιγμή που «ο αριθμός αποστολών συσκευών της Huawei μεγαλώνει και με την εταιρεία να έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά στον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων».

 

Πάντως η αλλαγή στην κορυφή ίσως δε διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού ένας σημαντικός λόγος για την πτώση της Samsung στην 9η θέση των πιο επικερδών android κατασκευαστών για το τρίτο τρίμηνο του 2016 είναι η οριστική απόσυρση του Galaxy Note 7 τον περασμένο μήνα. Χωρίς η εικόνα της εταιρείας να έχει πληγεί σημαντικά, η Samsung μπορεί να οδηγηθεί πάλι στην κορυφή μετά την κυκλοφορία του επόμενου κορυφαίου της προϊόντος. Από την άλλη η Huawei δεν κρύβει την πρόθεσή της να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, πίσω από την Apple.

 

Link.png Site: Fortune