Πείτε αντίο στα compute modules με τις ονομασίες Edison, Joule και Galileo της Intel που είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων και για την αγορά IoT (Internet of Things).

Η Intel αποφάσισε να ακυρώσει τη παραπάνω σειρά από developer kits ενώ ακύρωσε επιπλέον διάφορα προϊόντα “smart glasses” όπως τα Recon Jet, αν και λέγεται ότι η απόφαση για τα τελευταία δεν αποτελεί έκπληξη. Με το Galileo, η Intel ήθελε να ανταγωνιστεί ευθέως το ARM-powered Raspberry Pi, ενώ με το Edison κατάφερε να σμικρύνει ένα ολόκληρο development kit στο μέγεθος μίας κάρτας SD.

 

Το Joule, που ανακοίνωσε πέρυσι ήταν το ισχυρότερο compute module της εταιρείας. Η Intel δεν εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να λάβει την απόφαση να ακυρώσει τα παραπάνω προϊόντα και ενδεχομένως να αλλάξει ακόμα και ολόκληρη τη στρατηγική της. Αυτό που ωστόσο φημολογείται είναι ότι η εταιρεία εξέρχεται από την αγορά IoT (Internet of Things) πριν καλά, καλά κάνει έστω αισθητή την παρουσία της. Ανάμεσα μάλιστα στα προϊόντα που ακύρωσε επίσης βρίσκεται και το MinnowBoard 3, που υποτίθεται ότι αποτελούσε απάντηση στο Raspberry Pi.

 

Το μικροσκοπικό compute module πάντως που κατασκεύασε η εταιρεία για wearables με την ονομασία Intel Curie συνεχίζει να περιλαμβάνεται στα σχέδια της.

 

Η Intel δεν ήθελε να χάσει το… τρένο IoT (Internet of Things) όπως είχε χάσει εκείνο με τα κινητά, και για αυτό επικεντρώθηκε στα παραπάνω compute modules, επιθυμώντας να φέρει την απόδοση της πλατφόρμας x86 στην συγκεκριμένη αγορά. Το Curie πάντως είναι μία εξαιρετικά περιορισμένων δυνατοτήτων συσκευή σε σύγκριση με αυτά που ακύρωσε.

 

Link.png Site: Engadget