Εκπληκτικό, ότι παρά τον κύκλο εργασιών 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και παρά τα λειτουργικά κέρδη $2,6 δισεκατομμυρίων, τα καθαρά κέρδη $2 δισεκατομμυρίων και τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,42 δολάρια, η Intel ανακοινώνει απολύσεις!

Δυστυχώς, παρά τον κύκλο εργασιών non-GAAP ύψους $13,8 δισεκατομμυρίων και την εισροή μετρητών περίπου $4 δισεκατομμυρίων από λειτουργικές δραστηριότητες, η Intel μέσω του CEO της Brian Krzanich, ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία αναδιάρθρωσης για να επιταχύνει τη μετάβασή της από μια εταιρεία PC σε μια εταιρεία που παρέχει την ισχύ στις λύσεις cloud και σε δισεκατομμύρια έξυπνων, συνδεδεμένων συσκευών στον χώρο του Internet of Things.

 

"Τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο αποτελούν τεκμήριο του διαρκούς στρατηγικού μετασχηματισμού της Intel, ο οποίος εξελίσσεται ομαλά και θα επιταχυνθεί εντός του 2016" δήλωσε ο κ. Brian Krzanich, CEO της Intel. "Εξελισσόμαστε από μια εταιρεία υπολογιστών σε μια εταιρεία που παρέχει ισχύ στο cloud και σε δισεκατομμύρια έξυπνων, διασυνδεδεμένων συσκευών" συμπλήρωσε στην σχετική δήλωση του.

 

Να αναφέρουμε ότι η ανάπτυξη της Intel στις επιχειρήσεις data και IoT που διατηρεί αποτέλεσε το 40% των εσόδων της εταιρείας, καθώς η αγορά PC συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από πτωτική πορεία. Ως αποτέλεσμα, η Intel αναμένεται να αυξήσει τις επενδύσεις της στις αγορές των κέντρων δεδομένων, της μνήμης, της συνδεσιμότητας και των συσκευών IoT ενώ παράλληλα θα μειώσει τις επενδύσεις της στην αγορά PC. Η Intel αναμένεται να κόψει 12.000 θέσεις, αριθμός που ισοδυναμεί περίπου με το 11% του εργατικού δυναμικού της.

 

Tα έσοδα του Client Computing Group διαμορφώθηκαν στα $7,5 δις, σημειώνοντας μείωση 14% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα $4 δις, σημειώνοντας μείωση 7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα του Internet of Things Group διαμορφώθηκαν στα $651 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 22% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Όσον αφορά στα έσοδα του τομέα των λύσεων μη-πτητικών (Non-Volatile) μνημών, διαμορφώθηκαν στα $557 εκατομμύρια σημειώνοντας μείωση 15% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

 

Link.png Site: Engadget