Με κοινή τους ανακοίνωση, ο δημοφιλής κατασκευαστής ρολογιών από την Ελβετία, TAG Heuer, η Google και η Intel, ανακοίνωσαν ότι εργάζονται μαζί προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πολυτελές «Ελβετικό smartwatch».

Η κίνηση αυτή θεωρείται απάντηση στο Apple Watch με το οποίο η Apple έχει παρουσιάσει μεταξύ άλλων μοντέλα τα οποία θέλουν να δώσουν μια αίσθηση πολυτέλειας με τη χρήση ακριβών υλικών, και με τις τιμές να ξεπερνάνε ακόμα και τα $10.000 για μερικά από αυτά.

 

Η πρόταση πάντως της TAG Heuer θα είναι αρκετά πιο οικονομική, με τον CEO της εταιρείας να θέτει στόχο «το να μη μοιάζει με ένα παραδοσιακό smartwatch αλλά οι άνθρωποι να έχουν την εντύπωση ότι αυτό είναι ένα κανονικό ρολόι».

 

Αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες ή έστω κάποιο προσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημιουργία των τριών εταιρειών έχει ως βάση ενός από τα πιο δημοφιλή ρολόγια της TAG Heuer, του μοντέλου Carrera (φωτογραφία), με το τελικό προϊόν να μοιάζει αρκετά μ' αυτό. Οι αλλαγές εντοπίζονται στο εσωτερικό όπου εκεί θα υπάρχει hardware της Intel, με το Android Wear της Google να αναλαμβάνει να προσθέσει λειτουργικότητα έξυπνου ρολογιού. Όσον αφορά τη συνεισφορά της Intel, αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει πράξη με το Intel Curie, τον υπολογιστή σε μέγεθος κουμπιού τον οποίο παρουσίασε η εταιρεία στις αρχές του χρόνου, και ο οποίος προορίζεται για wearable συσκευές.

 

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρχουν μηχανικά μέρη ή αν το ρολόι θα είναι εξ' ολοκλήρου ψηφιακό, με την προσθήκη απλά μιας ειδικής εμφάνισης (skin face) στην επιφάνεια η οποία θα μιμείται το κανονικό ρολόι. Η κυκλοφορία του σύμφωνα με την Ιntel προορίζεται για το τέλος του έτους, χωρίς κάποια αναφορά για την τιμή του, αν και γνωρίζουμε ότι το TAG Heuer Carrera διατίθεται στην αγορά με τιμή $3.500.

 

Link.png Site: ArsTechnica