Το Nokia Lumia 925, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Lumia είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά, στα πλαίσια του συνεδρίου Build 2013 της Microsoft.

Ξεκινώντας από την ποιότητα κατασκευής, το Lumia 925 διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς μιας και για την κατασκευή του δεν έχει χρησιμοποιηθεί μόνο το πολυκαρβονικό πλαστικό στο πίσω μέρος, αλλά και το αλουμίνιο για το υπόλοιπο σασί. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό με τα δύο αυτά υλικά να δένουν αρμονικά και να δημιουργούν μια όμορφη διχρωμία.

 

Τα κοινά στοιχεία του Lumia 925 με το Lumia 920 είναι αρκετά και ξεκινάνε από την οθόνη των 4.5' ιντσών, τεχνολογίας AMOLED και με HD ανάλυση 1280x720. Όπως πάντα, τα χρώματα είναι αρκετά όμορφα και σε συνδυασμό με την τεχνολογία PureMotion+, η θέαση της οθόνης ακόμα και κάτω από ήλιο αναμένεται να είναι πιο εύκολη από τα υπόλοιπα smartphones.

 

 

Σημαντικές διαφορές με το 920 υπάρχουν στο βάρος και το πάχος της συσκευής οι οποίες είναι σημαντικά μειωμένες με βάρος 139 γραμμαρίων και πάχος 8.5 χιλιοστά έναντι 10.7 χιλιοστών χωρίς να δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα στο κράτημα.

 

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τον διπύρηνο επεξεργαστή Krait, χρονισμένο στο 1.5 GHz ο οποίος συνοδεύεται από 1GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Για ένα ακόμη κορυφαίο μοντέλο της σειράς Lumia, δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με μια κάρτα microSD.

 

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε την κάμερα των 8mp η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία Pureview, είναι η ίδια με αυτή του Lumia 920 και διαθέτει 6 φακούς έναντι 5 που διαθέτει το Lumia 920, μαζί με την παρουσία διπλού LED Flash. Τη ποιότητα των φωτογραφιών αλλά και των Full HD Video που μπορεί να καταγράψει η συγκεκριμένη κάμερα τα έχουμε δει ήδη σε αρκετές παρουσιάσεις και κυμαίνεται σε υψηλό επίπεδο. Μάλιστα η Nokia έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη δικής της εφαρμογής λήψης φωτογραφιών και βίντεο η οποία μπορεί να αντικαταστήσει την προκαθορισμένη των Windows Phone 8 και να φέρει νέες δυνατότητες οι οποίες θυμίζουν τα Zoe του HTC One.

 

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925

 

To Lumia 925 τρέχει μια νεώτερη έκδοση των Windows Phone 8 η οποία έχει την προσωρινή ονομασία GDR2 και η οποία φέρνει χαρακτηριστικά όπως την αναβαθμισμένη υποστήριξη Google υπηρεσιών καθώς και την προσθήκη ράδιο.

 

Η συσκευή αναμένεται στη χώρας μας τους επόμενους μήνες χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αν και με τιμή καλύτερη από την αρχική του Lumia 920. Με βάση την πρώτη μας επαφή, το Lumia 925 είναι σίγουρα το καλύτερο Lumia smartphone της Nokia και ίσως το καλύτερο από όλα τα smartphones της συγκεκριμένης πλατφόρμας.