Στα πλαίσια της παρουσίασης του Lumia 925, η Nokia ανακοίνωσε κάτι ξεχωριστό το οποίο αφορά παλαιότερα μοντέλα Lumia με Windows Phone 8, στα οποία θα ενεργοποιηθεί ο ραδιοφωνικός δέκτης και όχι μόνο.

Αν και η υποστήριξη ραδιοφωνικού FM δέκτη υπήρχε κανονικά στην έκδοση 7.x, η Microsoft εξαιτίας του περιορισμένου χρονοδιαγράμματος, επέλεξε να αφήσει έξω τη συγκεκριμένη δυνατότητα από την πλατφόρμα των Windows Phone 8.0. Η επόμενη έκδοση όμως της πλατφόρμας, τα Windows Phone Blue η οποία θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, θα επαναφέρει επίσημα τη συγκεκριμένη δυνατότητα και η Nokia είναι έτοιμη να την προσθέσει ίσως και νωρίτερα στα δικά της WP8 μοντέλα αφού κάτι τέτοιο είναι εφικτό τεχνικά.

 

Με το Amber Update το οποίο η Nokia προετοιμάζει «λίγο πριν φύγετε για διακοπές», όλα τα Lumia μοντέλα με Windows Phone 8.0 εκτός του Lumia 620, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα ραδιοφωνικού δέκτη και όχι μόνο. Χωρίς να αφήνει ανικανοποίητους τους κατόχους παλαιότερων μοντέλων Lumia, η Nokia θα ενσωματώσει στη συγκεκριμένη ενημέρωση και τη δυνατότητα Smart Camera, αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας με τη Scalado και η οποία θα παρουσιαστεί πρώτα στο Lumia 925. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία είναι εφικτή η ταυτόχρονη λήψη 10 φωτογραφιών και η μετέπειτα επεξεργασία τους με ειδικό λογισμικό, με εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο.

 

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/05/14/nokia-amber-update/?utm_medium=feed&utm_source=feedly&utm_campaign=Feed%3A+weblogsinc%2Fengadget+[/url](Engadget)']engadget.com