Η Nvidia έχει επιδείξει εντυπωσιακή ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο σε όλους τους τομείς, και όχι μόνο στους γνωστούς που αφορούν το PC gaming.

Οι τομείς της βαθιάς εκμάθησης για παράδειγμα και της Τεχνητής Νοημοσύνης γνώρισαν επίσης ανάπτυξη, με την κατασκευάστρια να ανακοινώνει ορισμένα ιδιαίτερα ελκυστικά προϊόντα τον τελευταίο χρόνο. Από ότι φαίνεται, αυτή η ανάπτυξη τράβηξε το ενδιαφέρον του Ιαπωνικού επενδυτικού ομίλου SoftBank –που όπως είναι γνωστό είναι ο ιδιοκτήτης της ARM- με αποτέλεσμα να επενδύσει $4 δισεκατομμύρια στην Αμερικάνικη εταιρεία, αποκτώντας μερίδιο 4,9%.

 

Το συγκεκριμένο ποσό είναι προσεκτικά υπολογισμένο, αφού είναι κατά προσέγγιση το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να επενδυθεί σε μία εταιρεία, δίχως να ζητηθεί έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Το ποσό παρόλα αυτά καθιστά τον επενδυτικό όμιλο Softbank, στον 4ο μεγαλύτερο μέτοχο της Nvidia. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε συνάρτηση με την επιθυμία που έχει εκφράσει ο Κορεατικής καταγωγής Ιάπωνας founder της SoftBank, Masayoshi Son, να γίνει ο όμιλος ο μεγαλύτερος επενδυτής στον τομέα της τεχνολογίας μέσα στην επόμενη δεκαετία.

 

Link.png Site: TechPowerUp