Το Bixby αποτελεί το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έχει ενσωματώσει η Samsung στο Galaxy S8, διαθέτοντας αποκλειστικό πλήκτρο πάνω στη συσκευή ενώ μέσα στη χρονιά αναμένεται να υποστηρίξει περισσότερες γλώσσες.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από την ίδια τη Samsung, ο ψηφιακός βοηθός της Samsung που θέλει να αποτελέσει την εναλλακτική στο Google Assistant του Android, θα «μιλάει» Γερμανικά μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Με την κυκλοφορία των νέων Galaxy S8 και Galaxy S8+ αργότερα μέσα στο μήνα, το Bixby αρχικά θα μιλάει και θα καταλαβαίνει δύο γλώσσες, Αγγλικά και Κορεατικά, προχωρώντας σε διάφορες ενέργειες ανάλογα με τις φωνητικές εντολές που δέχεται. Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα για μια νέα παρουσίαση Unboxed που θα διοργανώσει η εταιρεία στην IFA τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, όπου εκεί θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα το Galaxy Note 8.

 

Όπως είδαμε και στην πρώτη επαφή με τα νέα Galaxy, η Samsung έχει ενσωματώσει ένα επιπλέον πλήκτρο στη συσκευή, προκειμένου με πάτημά του να ενεργοποιείται το Bixby σε οποιαδήποτε οθόνη του Android βρίσκεται ο χρήστης ή από οποιαδήποτε εφαρμογή έχει στο προσκήνιο. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η Samsung δεν προσέφερε τη δυνατότητα αλλαγής χρήσης του συγκεκριμένου πλήκτρου για κάποιον που δε θέλει να χρησιμοποιεί το Bixby.

 


 


Όμως σε δημοσίευσή της η ιστοσελίδα XDA-Developers , αναφέρει έναν εναλλακτικό και εύκολο (σχετικά) τρόπο με τον οποίο ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να προγραμματίσει το συγκεκριμένο κουμπί προκειμένου αυτό με πάτημά του να ανοίγει κάποια άλλη εφαρμογή ή ακόμα και το Google Assistant.

 

Link.png Site: XDA-Developers
Link.png Site: GSMArena

 

Το άρθρο είναι χορηγία του Κωτσόβολου