Η Samsung εξαγόρασε την Harman International Industries, το γνωστό προμηθευτή εξαρτημάτων και συστημάτων ήχου για αυτοκίνητα, που είναι γνωστός στους περισσότερους καταναλωτές για το τμήμα ήχου που διατηρεί με την ονομασία Harman Kardon.

Η εξαγορά των $8 δισεκατομμυρίων είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Samsung, αλλά και μία μάλλον ασυνήθιστη αγορά αφού η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία συνήθως αναπτύσσει τέτοιου είδους τεχνολογίες in-house. Πρόκειται πάντως αναμφισβήτητα για μία στρατηγικής σημασίας εξαγορά, που ουσιαστικά μετατρέπει την Samsung σε έναν μεγάλο παίκτη στην βιομηχανία των συνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων, στην οποία κυριαρχούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Tesla, GM και Volvo καθώς και οι εταιρείες Google και Apple.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Harman, Dinesh Paliwal είπε ότι οι οθόνες της Samsung, και οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας και επεξεργασίας της εταιρείες ταιριάζουν εξαιρετικά στα προϊόντα αυτοκινήτου της εταιρείας του. “Η Samsung είναι ο ιδανικός συνεργάτης για την Harman και αυτή η συναλλαγή πρόκειται να προσφέρει εκπληκτικά οφέλη στους πελάτες μας στην αυτοκινητοβιομηχανία” δήλωσε στην ανακοίνωση της εταιρείας. Ο Αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, Oh-Hyun Kwon πρόσθεσε ότι η Harman διαθέτει “μία απαράμιλλη σειρά μελλοντικών παραγγελιών” (εκτιμάται ότι ο κατάλογος των παραγγελιών αγγίζει τα $24 δισεκατομμύρια) και πως “είναι ένα ισχυρό θεμέλιο για να αναπτύξει η Samsung την αυτοκινητιστική της πλατφόρμα”.

 

Η προηγούμενη μεγαλύτερη –γνωστή- εξαγορά της Samsung ήταν η εξαγορά της AST για $840 εκατομμύρια την δεκαετία του 90. Αν δεν θυμάστε την εταιρεία AST είναι γιατί η Samsung αναγκάστηκε να την κλείσει αμέσως αφού την εξαγόρασε. Ακριβώς αυτή η αποτυχία ήταν που οδήγησε την Samsung στο να κάνει την δική της έρευνα και επενδύσεις, από το να εξαγοράζει άλλες εταιρείες για να αποκτήσει νέα τεχνολογία.

 

Αν και η εταιρεία που έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια είναι γνωστή για τα προϊόντα ήχου με τα λογότυπα των εταιρεία Harman Kardon, JBL και dbx, τα δύο τρίτα των πωλήσεων της έρχονται από την βιομηχανία των αυτοκινήτων, αφού η εταιρεία κατασκευάζει συστήματα infotainment και προσφέρει συσκευές και υπηρεσίες connected safety, security και telematics για 30 εκατομμύρια οχήματα από τις εταιρείες BMW, Toyota, Volkswagen και άλλους κατασκευαστές.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung δημιούργησε μία ομάδα εργασίας για να βρει τρόπο να εισέλθει στην αγορά του αυτοκινήτου, αλλά τελικά αποφασίστηκε ότι θα ήταν χρονοβόρο να το κάνει εσωτερικά. Έτσι, επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της εξαγοράς, και ξεκίνησε συζητήσεις με την Harman το καλοκαίρι. Η Samsung έχει αποθέματα σε μετρητά που αγγίζουν τα $70 δισεκατομμύρια, και αναμένεται να χρησιμοποιήσει μετρητά για να χρηματοδοτήσει την συναλλαγή. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες αναμένεται να κλείσει μέσα στο 2017.

 

Link.png Site: Engadget