Δεν είναι μυστικό ότι η Samsung επιθυμεί να εισέλθει στην αρένα των ψηφιακών προσωπικών βοηθών, όπου μάχονται οι Microsoft, Google και Apple. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, είναι ότι η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει με τις συσκευές της… δύο προσωπικούς βοηθούς ή ότι τουλάχιστον σκοπεύει να λανσάρει έναν ψηφιακό προσωπικό βοηθό με δύο ονόματα.

‘Όπως είναι γνωστό, η Samsung εξαγόρασε τον περασμένο Οκτώβριο την εταιρεία Viv καθώς και τον ψηφιακό προσωπικό βοηθό που έχει το ίδιο όνομα, και ο οποίος έχει εξελιχθεί από τους συνδημιουργούς της Siri.

 

Στις αρχές του μήνα, η Samsung υπέβαλε αίτηση κατοχύρωσης της εμπορικής επωνυμίας “Bixby” (καθώς και τα Bixbee και Bix και άλλα παρόμοια ονόματα) καθώς και της ονομασίας “Kestra”. Πιστεύεται ότι πρόκειται για τις ονομασίες –αρσενικό και θηλυκό- που θα έχει ο ψηφιακός βοηθός της εταιρείας που θα βρίσκεται στο Galaxy S8. Φυσικά, η επόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας δεν είναι μόνο… λογισμικό, αλλά και hardware, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η συσκευή θα διατεθεί με 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, στην κορυφαία και ακριβότερη έκδοση του. Επίσης αναμένεται να βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 835 SoC, το οποίο θα συνοδεύεται από 6GB RAM.

 

Το νέο Galaxy S8 αναμένεται να είναι ως συνήθως μία ακριβή συσκευή, και σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτεί για την κατασκευή του 28% περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με το Galaxy S7. Πάντως, αυτό το πρόσθετο κόστος λέγεται πως δεν πρόκειται να το επωμιστούν οι καταναλωτές, αφού αναμένεται να έχει παρόμοιο κόστος με την ναυαρχίδα του 2016.

 

Link.png Site: SlashGear