Όπως αναφέραμε και στην “πρώτη επαφή” μας με τις νέες ναυαρχίδες της Κορεάτικης εταιρείας, με το DeX τα νέα Galaxy S8 ή το Galaxy S8+ προσφέρουν επιπλέον και μία αναπάντεχη… desktop εμπειρία με την πλέον σύγχρονη έκδοση του Android, Nougat, σε συνδυασμό με το UX της Samsung.

Το λογισμικό πράγματι κάνει τη διαφορά, προσφέροντας ένα ωραίο “παραθυρικό” περιβάλλον, το οποίο σου επιτρέπει να έχεις πολλαπλές εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα σε παράθυρα με μεταβαλλόμενο μέγεθος. Για να προσφέρει μία όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία, η Samsung συνεργάστηκε με αρκετές εταιρείες, όπως για παράδειγμα με την Adobe και την Microsoft, με την πρώτη να προσφέρει το Lightroom (για την επεξεργασία ακόμη και RAW φωτογραφιών) και την δεύτερη να προσφέρει ένα remote desktop app που επιτρέπει την χρήση της πλήρης έκδοσης του Microsoft Office.

 

 

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι ότι καθώς εργάζεστε σε desktop mode, μπορείτε κανονικά να χειρίζεστε mobile apps χωρίς να διακόψετε την ροή της εργασίας σας, όπως για παράδειγμα να απαντήσετε σε μία κλήση ή σε ένα γραπτό μήνυμα που λάβατε. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που «κλέβει» το DeX είναι ο γρήγορος τρόπος μέσω μιας συντόμευσης πληκτρολογίου, να παίρνει μια εφαρμογή το 50% της διαθέσιμης επιφάνειας της οθόνης.

 

Να αναφέρουμε ότι το λογισμικό είναι βελτιστοποιημένο για χρήση σε οθόνες ανάλυσης 1920 x 1080 pixels ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλημα να λειτουργήσει και σε άλλες αναλύσεις. Για τι 4K ανάλυση, αυτή υποστηρίζεται μόνο σε αναπαραγωγή βίντεο και μόνο αν ενεργοποιηθεί η λειτουργία remote view.

 

gallery_286955_3831_81107.jpg

 

Το dock είναι μικρό σχετικά σε μέγεθος και επομένως μπορεί να μεταφερθεί εύκολα. Το πάνω τμήμα του που έχει στρογγυλό σχήμα σύρεται κάνοντας χώρο για το κινητό σας και παράλληλα το στηρίζει υπό ορισμένη γωνία. Το DeX διαθέτει στο πίσω μέρος του δύο υποδοχές USB 2.0, μία υποδοχή USB Type-C για φόρτιση καθώς και μία πλήρους μεγέθους υποδοχή HDMI.

 

gallery_286955_3831_73535.jpg

 

Το άρθρο είναι χορηγία του Κωτσόβολου