Όπως περιμέναμε, η Nοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια Samsung ανακοίνωσε την ναυαρχίδα της για το δεύτερο μισό της χρονιάς, βασιζόμενη στα χαρακτηριστικά που έκαναν δημοφιλή τη σειρά Galaxy Note βεβαίως αλλά και δανειζόμενη στοιχεία από την επιτυχημένη σειρά Galaxy S, κυρίως στον τομέα της οθόνης και της αισθητικής.

Mετά το περσινό φιάσκο με την απόσυρση του Galaxy Note7 από την αγορά, εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων, η Samsung θέλει, και οφείλει στους φίλους και πελάτες της, να τα "κάνει όλα σωστά" με αυτή τη συσκευή, αλλιώς η σειρά Galaxy Note το πιθανότερο είναι ότι θα στιγματιστεί ανεπανόρθωτα. Tο νέο Galaxy Note8 δανείζεται λοιπόν στοιχεία από την αισθητική της τελευταίας σειράς Galaxy S, ωστόσο είναι ελαφρώς περισσότερο “τετραγωνισμένο”, στοιχείο που ταιριάζει στον επαγγελματικό (business) χαρακτήρα της συσκευής. Πριν αναφερθούμε όμως στα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τη συσκευή από το παρόμοιου μεγέθους Galaxy S8+, όπως κατά πρώτο λόγο στο S Pen (το οποίο παραδοσιακά τοποθετείται σε ειδική υποδοχή στην συσκευή) καλό θα ήταν να αναφερθούμε στα βασικά χαρακτηριστικά.

 

Έτσι, και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή που διαθέτει την Infinity Display (Super AMOLED), η οποία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή με την διαγώνιο των 6,3 ιντσών της και της αναλογία πλευρών 18.5:9 που υποστηρίζει (83,1% περίπου screen-to-body ratio). H οθόνη που προστατεύεται από κυρτό γυαλί Gorilla Glass 5 υποστηρίζει ανάλυση 1440 x 2960 pixels (περίπου 522ppi).

 

Kαι αφού έγινε λόγος για το προστατευτικό γυαλί, να αναφέρουμε πως ο ίδιος τύπος γυαλιού προστατεύει και το πίσω μέρος της συσκευής που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση (και NFC). Tο γυαλί αγκαλιάζει αρμονικά το μεταλλικό πλαίσιο, στο οποίο πέρα από τα κλασικά πλήκτρα ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης και της αυξομείωσης της έντασης του ήχου διαθέτει και ένα ακόμα, για τον ψηφιακό βοηθό Bixby που γνωρίσαμε με την φετινή σειρά Galaxy S.

 

Eκτός από τα παραπάνω πλήκτρα, το μεταλλικό πλαίσιο φιλοξενεί την υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά, τις οπές για τα μικρόφωνα και το ηχείο (το οποίο έχει επιμεληθεί η AKG), την υποδοχή USB Type-C (USB 3.1) καθώς και τη συρταρωτή υποδοχή για την κάρτα nano SIM και την κάρτα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου, microSD. H Samsung θα κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις της συσκευής, single-SIM και dual-SIM.

 


gallery_286955_4158_13365.jpg


Tο νέο Galaxy Note8 υποστηρίζει βεβαίως WiFi 802.11ac dual-band, WiFi direct/ hotspot, Bluetooth 5.0, GPS ενώ από τον εξοπλισμό του δεν απουσιάζει ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών, σαρωτής ίριδας, face recognition κ.ά. Eπιπλέον υποστηρίζει Cat.16 4G LTE. Όσον αφορά στους πρώτους δύο, βρίσκονται στην περιοχή με την… διπλή κύρια κάμερα, με την εταιρεία να φαίνεται πως είτε αδιαφόρησε για τα σχόλια των χρηστών των Galaxy S8/ S8+ για τη θέση του fingerprint reader, είτε τα άκουσε αλλά για διάφορους λόγους δεν ήταν σε θέση να κάνει κάποια αλλαγή. H μπαταρία της συσκευής, επιδεικνύει χωρητικότητα 3300mAh. Eίπαμε επίσης ότι το νέο Galaxy Note8 ικανοποιεί τις προδιαγραφές IP68; Aυτό σημαίνει ότι αντέχει στη σκόνη, αλλά και στο νερό, σε βάθος ενάμιση μέτρου για περίπου μισή ώρα (και το S Pen είναι αδιάβροχο).

 

Mία πολύ σημαντική προσθήκη, σε σχέση με τη σειρά Galaxy S είναι η ύπαρξη διπλής κύριας κάμερας στο πίσω μέρος της Galaxy Note8, που όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να βγάλει φωτογραφίες με εφέ τύπου “bokeh” (Live focus) με εξαιρετική αποτελεσματικότητα αλλά υποστηρίζει και 2x optical zoom.

 

H διπλή κύρια κάμερα βασίζεται σε δύο αισθητήρες των 12 Megapixels (1/2.55", 1.4µm στα 26mm και 1/3.6" ο δεύτερος αισθητήρας, με 1.0µm μέγεθος εικονοστοιχείων @ 52 mm) με συστήματα φακών με διάφραγμα f/1.7 και f/2.4 (telephoto) και διπλό LED (dual tone) flash. H κάμερα υποστηρίζει OIS, Phase Detection Autofocus και βεβαίως τη λήψη video ανάλυσης 2160p στα 30fps, στα 1080p στα 60fps και στα 720p στα 240fps για slow-motion video. Όσον αφορά στην εμπρόσθια κάμερα, βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels με σύστημα φακών με διάφραγμα f1.7 και Auto HDR.

 


gallery_286955_4159_28312.jpg


Όπως μας έχει συνηθίσει η Nοτιοκορεάτικη εταιρεία, το νέο Galaxy Note8 θα κυκλοφορήσει στις HΠA (και στην Kίνα) με το Qualcomm Snapdragon 835 SoC ενώ σε άλλες αγορές, όπως στην Eυρωπαική, στην αγορά της Mέσης Aνατολής και στην Aφρικανική αγορά (EMEA) θα κυκλοφορήσει με το Samsung Exynos 8895 SoC. η συσκευή που ενσωματώνει 6GB RAM θα κυκλοφορήσει με επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο 64GB, 128GB και 256GB

 

Πρόκειται να κυκλοφορήσει με το Android 7.1 Nougat (θα αναβαθμιστεί σε Android 8.0 Oreo) και βεβαίως με το γνωστό UX της Samsung που είναι εμπλουτισμένο με λογισμικό που εκμεταλλεύεται την ύπαρξη του S Pen και καθιστά τη συσκευή ελκυστική σε επαγγελματίες. Φυσικά θα υποστηρίζεται το χαρακτηριστικό Samsung Desktop Experience, και όσοι προ-παραγγείλουν τη συσκευή πρόκειται να λάβουν το DeX Station (αξίας €149,9) δωρεάν. Oι προ-παραγγελίες στην χώρα μας θα ξεκινήσουν στις 9.00 μ.μ απόψε.

 

Tο νέο Samsung Galaxy Note8 θα κυκλοφορήσει σε Midnight Black, Maple Gold, Orchid Grey και Deep Sea Blue. Στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει σε Midnight Black και Maple Gold με τιμή €1029.

 

 

Το άρθρο είναι χορηγία του Κωτσόβολου