Το Βερολίνο είναι η πόλη στην οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι δύο πρώτες γενιές του Galaxy Note, με τη Samsung να μην αλλάζει τις συνήθειες της και για το Galaxy Note 3.

Στην παρουσίαση η οποία τελείωσε πριν λίγη ώρα, η Samsung έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου Note η αλλιώς της δεύτερης πιο επιτυχημένες σειράς smartphone της εταιρείας μετά τα μοντέλα Galaxy S. Όσον αφορά το σχεδιασμό της συσκευής βλέπουμε μια σημαντική αλλαγή για πρώτη φορά σε μοντέλο της σειράς Note όπως το ψευδο-δερμάτινο πίσω μέρος της συσκευής το οποίο αντικαθιστά το πλαστικό που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια. Η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει τη δυνατότητα να ανοίξουμε το πίσω μέρος και να έχουμε πρόσβαση στην μπαταρία, στη sim και τη microSD κάρτα ενώ αναρωτιώμαστε αν θα δούμε κάτι αντίστοιχο με το επόμενο Galaxy S.

 

Η οθόνη του Galaxy Note 3 είναι για μια ακόμη φορά ένα από τα δυνατά χαρτιά της συσκευής αφού μεγαλώνει κατά 0.2 ίντσες φτάνοντας τις 5.7 χωρίς όμως να μεγαλώνουν οι διαστάσεις σε σχέση με το Galaxy Note 2. Η ανάλυση αναβαθμίζεται σημαντικά φτάνοντας τα 1920 x 1080 όπου σε συνδυασμό με την τεχνολογία Super AMOLED, ανεβάζουν για μια ακόμη φορά τον πήχη θέτωντας τα standards σε όλα τα smartphones. Το πάχος βρίσκεται πλέον στα 8.3 χιλιοστά ενώ και το βάρος των 168 γραμμαρίων κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό για να κρατάμε τη συσκευή σχετικά άνετα με το ένα χέρι. Το Galaxy Note 3 "τρέχει" την τελευταία έκδοση του Android και συγκεκριμένα την 4.3 Jelly Bean.

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κορυφαία, ξεκινώντας από τον τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 800 στα 2.3 GHz ο οποίος συνοδεύεται από 3 GB μνήμη !! Το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει και στη χώρα μας θα διαθέτει το συγκεκριμένο soc κάτι που σημαίνει ότι υποστηρίζεται πλήρως η σύνδεση με δίκτυα LTE ενώ άλλες χώρες θα δουν μια διαφορετική έκδοση με επεξεργαστή στο 1.9 GHz και χωρίς LTE. Βλέπουμε ακόμα 16 GB αποθηκευτικό χώρο ενώ μπορούμε να τον επεκτείνουμε με επιπλέον 64 μέσω της microSD θύρας.

 

 

note3.jpg

 

Samsung Galaxy Note 3 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy Note 3 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy Note 3 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy Note 3 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy Note 3 - Πρώτη επαφή

Samsung Galaxy Note 3 - Πρώτη επαφή

Το σήμα κατατεθέν του Galaxy Note, το S Pen κάνει την εμφάνιση του και σ' αυτό το μοντέλο ανανεωμένο με τη Samsung να προχωρά στη παρουσίαση νέων δυνατοτήτων για πιο παραγωγική δουλειά. Έτσι πατώντας μια φορά το κουμπί του S Pen, έχουμε πρόσβαση στο Air View το οποίο παρέχει πέντε δυνατότητες όπως το aircommand για γρήγορες σημειώσεις, αναγνώριση τους και στη συνέχεια εκτέλεση έξυπνων ενεργειών Για παράδειγμα γράφοντας ένα τηλεφωνικό αριθμό και ένα όνομα, το λογισμικό αναγνωρίζει ότι πρόκειται για τηλεφωνική επαφή και μπορεί να το περάσει στον τηλεφωνικό μας κατάλογο.

 

Η δυνατότητα multiwindow εξελίσσεται και μπορεί να εμφανίσει σε μία οθόνη δύο παράθυρα της ίδιας εφαρμογής φτάνει η εφαρμογή να υποστηρίζεται. Σε δικές μας δοκιμές είδαμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει για το Chat On της Samsung αλλά όχι για τον Chrome browser. Με το Samsung Knox η εταιρεία προσπαθεί να κάνει πιο εύκολη την επιλογή της συσκευής από επιχειρήσεις, προσφέροντας αυξημένη ασφάλεια των δεδομένων που αποθηκεύονται σ' αυτή.

 

 

Η αυτονομία της συσκευής αναμένεται να βρίσκεται στα ίδια ικανοποιητικά επίπεδα του Note 2 εξαιτίας της χωρητικότητας των 3.200 mAh. Τέλος η Samsung θα κυικλοφορήσει αρκετά αξεσουάρ όπως το S Cover και μάλιστα σε αρκετά χρώματα, μια έξυπνη θήκη για το Galaxy Note 3 που αφήνει ένα μικρό μέρος της οθόνης ακάλυπτο για να δούμε χρήσιμες πληροφορίες όπως την ώρα.

 

Το Galaxy Note 3 κυκλοφορεί αρχικά στις 25 Σεπτεμβρίου σε 3 χρώματα (άσπρο, μαύρο, ροζ) σε αρκετές χώρες και παγκοσμίως σε 149 χώρες τον Οκτώβριο. Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του προηγούμενου μοντέλου.