Ανάμεσα στις ανακοινώσεις της Sony που ξεχώρισαν στη χθεσινή παρουσίαση στα πλαίσια της έκθεσης CES, συγκαταλέγεται η απόφαση να ενσωματώσει σε όλες τις νέες έξυπνες τηλεοράσεις της την πλατφόρμα του Android TV.

Έτσι η νέα πλατφόρμα της Google για τηλεοράσεις, αποκτά έναν πολύ σημαντικό συνεργάτη, κάτι που δεν ίσχυε στην πρώτη προσπάθεια της εταιρείας με το Google TV η οποία δεν απέκτησε ποτέ σημαντικό μερίδιο στην αγορά. Οι πιθανότητες πάντως είναι υπέρ του Android TV αφού όχι μόνο φέρνει τα πλεονεκτήματα που γνωρίζουμε από τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets, πλέον και στην τηλεόραση σας, αλλά τα συνδυάζει με ένα πολύ όμορφο περιβάλλον το οποίο είναι βελτιστοποιημένο για τις τηλεοράσεις.

 

 

Συνολικά η Sony ανακοίνωσε στην έκθεση CES 11 νέα μοντέλα τηλεοράσεων Bravia LCD με διαστάσεις οι οποίες κυμαίνονται από τις 43 έως τις 75 ίντσες, με τα κορυφαία μοντέλα να διακρίνονται για το πάχος των μόλις 4.9 χιλιοστών. Τα μοντέλα περιλαμβάνουν τη σειρά XBR X900C με μοντέλα 4K των 55 και 65 ιντσών, καθώς και το μοντέλο X910C στις 75 ίντσες, τα οποία θα κυκλοφορήσουν την προσεχή άνοιξη. Στο εσωτερικό υπάρχει επεξεργαστής κατασκευής της ίδιας της Sony ο οποίος ονομάζεται "4K Processors X1" ο οποίος αναλαμβάνει και τη βελτίωση της ακρίβειας του χρώματος στην οθόνη τεχνολογίας Triluminos.

 

KD-65X9000C_btyA_SCREENFILL.jpg

 

Η χρήση της τηλεόρασης και του μενού γίνεται μέσα από ένα ειδικό τηλεχειριστήριο το οποίο είναι στην ουσία ένα μεγάλο trackpad το οποίο ενσωματώνει μικρόφωνο προκειμένου οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο να γίνονται ευκολότερες. Κάθε τηλεόραση υποστηρίζει και το πρότυπο Google Cast για εύκολη μετάδοση του περιεχομένου ενός tablet ή smartphone στην τηλεόραση.

 

 

Link.png Site: TheVerge

Link.png Site: Sony Blog