Τον αντικαταστάτη του ThinkPad tablet ανακοίνωσε σήμερα η Lenovo, παρουσιάζοντας τη νέα της πρόταση ThinkPad tablet 2. Όπως αναφέρει η εταιρεία πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας δύο μεγάλων εταιρειών, των Intel και Microsoft λόγω του επεξεργαστή Atom που ενσωματώνει η πρώτη και των Windows 8 x86 της τελευταίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προκάτοχός του λειτουργούσε με το λογισμικό του Android, ενώ μερικά από τα χαρακτηριστικά που αποτελούν σημεία κλειδιά είναι η IPS οθόνη με ανάλυση 1366x768 pixels, επεξεργαστής Intel Atom στο 1.8GHz με μνήμη RAM 2 GB, μπαταρία με 10 ώρες αυτονομίας η οποία χωράει στο μόλις 9.8χιλ πάχος της συσκευή. Το ThinkPad tablet 2 θα κυκλοφορήσει τόσο σε απλή έκδοση με WiFi συνδεσιμότητα, όσο και σε έκδοση με υποστήριξη 3G/4G κινητών δικτύων. Διαθέτει δύο φωτογραφικές μηχανές 8ΜΡ και 2ΜΡ για video κλήσεις, τρεις θύρες USB, HDMI, Ethernet και υποστήριξη NFC.

 

 

 

Θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο παράλληλα με την επίσημη κυκλοφορία των Windows 8, σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Τη συσκευή συνοδεύουν πένα και συσκευή ανάγνωσης δαχτύλου, αξεσουάρ που μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδική υποδοχή μέσα της.

 

http://www.youtube.com/watch?v=F5DfTXVN7Rk