Η Ιαπωνική Toshiba φαίνεται να περνάει την δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας της. Όχι μόνο αιμορραγεί οικονομικά εξαιτίας κάποιων καταστροφικών επενδύσεων της σε Αμερικανικά πυρηνικά εργοστάσια αλλά τελευταία απασχόλησε τις ελεγκτικές αρχές και το χρηματιστήριο του Τόκιο λόγω μίας “ατασθαλίας” $1,2 δισεκατομμυρίων που ανακαλύφθηκε στις οικονομικές αναφορές της.

Όπως έγινε γνωστό, για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα αποφάσισε να πουλήσει το 20% περίπου του ιδιαίτερα επιτυχημένου τμήματος μνήμης NAND flash που διατηρεί. Οι προσφορές ήταν πολλές, και μεγάλες (μέχρι και η Foxconn έκανε σχετική πρόταση) ωστόσο δεν αποτέλεσε έκπληξη που η Ιαπωνική εταιρεία επέλεξε τελικά μία Ιαπωνική κοινοπραξία.

 

Η Toshiba λοιπόν λέγεται πως επέλεξε να πουλήσει το μερίδιο της στην κοινοπραξία Innovation Network Corporation of Japan (που αποτελείται από 26 εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Sony, Canon και Toyota μεταξύ άλλων), στην Bain Capital Private Equity LP με έδρα την Βοστώνη καθώς και στην Development Bank of Japan.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική επιλογή έγινε επειδή η πρόταση των παραπάνω εταιρειών ήταν η καλύτερη από άποψη “οικονομικής αποτίμησης και σεβασμού ενώ υπήρξε θέληση για την διατήρηση των εργαζομένων στις θέσεις τους”.Επίσης κρίθηκε απαραίτητο μία πολύ σπουδαία και ευαίσθητη τεχνολογία να παραμείνει σε Ιαπωνικά χέρια.

 

Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί ωστόσο αναλυτές παλαιότερα έχουν αποτιμήσει την αξία του τμήματος Toshiba Memory Corporation στα $20 δισεκατομμύρια. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

 

Link.png Site: TechPowerUp