Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο θέμα για να μιλήσουμε, αλλά έτσι είναι η ζωή, και ο... θάνατος αποτελεί μέρος του ταξιδιού. Οπότε πιθανόν, αν έχετε δεδομένα online, να σας ενδιαφέρει (ή όχι) πως ενδεχομένως θα τα χειριστούν μετά το θάνατο σας.

Στο Facebook, οι λογαριασμοί αποθανόντων μπορούν να γίνουν "memorialized" (memorial account) από κάποιον φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειας, με ορισμένα από αυτά τα δεδομένα να είναι δυνατόν να παραμείνουν σε θέα επ' αόριστον. Προηγουμένως, μόλις το κοινωνικό δίκτυο "γυρνούσε τον διακόπτη" το υπάρχον περιεχόμενο στο προφίλ σας θα μπορούσε να είναι προσβάσιμο μόνο από τους φίλους σας στο κοινωνικό δίκτυο.

 

Αφότου στο Facebook επανεξέτασαν πως μπορούν να χειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα σας (ειδικά αφότου εξέτασαν ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις όπως

) αποφάσισαν ότι είναι καλύτερο να διατηρούν τις ρυθμίσεις που είχατε, και έτσι, αν το προφίλ σας ήταν ορατό δημοσίως, θα παραμείνει σε κοινή θέα και μετά τον θάνατο σας.

 

Επιπλέον, φίλοι ή συγγενικά πρόσωπα θα μπορούν να ζητήσουν ένα "Look Back" video, αν και μπορείτε να το κάνετε από τώρα, όσο έχετε ακόμα χρόνο να πατήσετε το πλήκτρο επεξεργασίας (edit).

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2014/02/21/facebook-memorial-privacy/[/url]']Engadget