Παρουσιάζοντας ότι πιο κοντινό θα δούμε ποτέ σε Facebook smartphone, ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε πριν λίγο το Home, μια νέα "εμπειρία" για android smartphones η οποία κάνει πολύ καλύτερη την πλοήγηση στις υπηρεσίες του Facebook.

Το Home δεν είναι ούτε smartphone ούτε πλατφόρμα αλλά μια «οικογένεια εφαρμογών» όπως αναφέρει το Facebook η οποία τρέχει στην πλατφόρμα του Android και αρχικά μόνο για συγκεκριμένες συσκευές.

Αντικαθιστώντας την οθόνη κλειδώματος και τις οθόνες εφαρμογών που έχουμε συνηθίσει, το Facebook προτείνει το Cover feed το οποίο εμφανίζει όλα τα νέα των φίλων σας.

 

xlarge.gif

 

Οι συζητήσεις με τους φίλους σας μέσω Facebook messenger φυσικά υποστηρίζονται στο Home και μάλιστα χωρίς να σας αποσπά την προσοχή από άλλη εφαρμογή που πιθανόν εκτελείτε αφού η εικόνα του συνομιλητή σας εμφανίζεται στην κορυφή. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να στείλετε και SMS, μια δυνατότητα η οποία είναι ενσωματωμένη στο Facebook messenger.

 

Σε περίπτωση που έχετε κάποια πιο άμεση ειδοποίηση όπως κάποιος φίλος σας να γράψει κάτι στο timeline σας, η ειδοποίηση αυτή θα εμφανιστεί με με την εικόνα προφίλ του φίλου σας ενώ μπορείτε να τις ανοίξετε με ένα απλό tap.

 

Facebook Home

Facebook Home

Facebook Home

Facebook Home

 

Ως εφαρμογή που εγκαθίσταται πάνω από το περιβάλλον του Android την οποία διαθέτει η υποστηριζόμενη συσκευή, μπορείτε να εγκαταστήσετε κανονικά όλες τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που θέλετε από το Play Store της Google.

 

 

Το Facebok Home κυκλοφορεί στις 12 Απριλίου ως εφαρμογή στο αμερικανικό Play Store και μόνο για τα μοντέλα HTC One, One X, One X+, Samsung Galaxy S3/S4 και Galaxy Note II. Η εταιρεία δε κρύβει ότι μελλοντικά θα προσθέσει διαφημίσεις ενώ θα τηρήσει χρονοδιάγραμμα μηνιαιών αναβαθμίσεων με νέα χαρακτηριστικά.

 

 

Link.png Site: http://www.facebook.com/home[/url]']Facebook Home