Από σήμερα ξεκινάει ένα νέο μας project το οποίο είχαμε στα σκαριά για αρκετό καιρό είναι η αλήθεια. Ο λόγος για το GoGadget.gr το οποίο είναι από σήμερα διαθέσιμο για όλους σε δοκιμαστική έκδοση.

Τι είναι το GoGadget.gr; Στην ουσία είναι ένας νέος τρόπος να οργανώνουμε όλη την πληροφορία που υπάρχει στο insomnia είτε είναι μέσα στο forum, είτε στις ειδήσεις και τις παρουσιάσεις είτε στις αγγελίες, πάντα γύρω από ένα gadget και πάντα με περιεχόμενο που έχουν δημιουργήσει οι insomniacs, η μεγαλύτερη τεχνολογική κοινότητα στην Ελλάδα. Με βάση και κάποιες πολύ σημαντικές πρόσθετες δυνατότητες, ο τελικός στόχος είναι να δώσουμε στο χρήστη την καλύτερη πληροφόρηση γύρω από το Gadget που τον ενδιαφέρει.

Ξεπερνώντας τα στενά όρια του forum και των περιορισμών που έχει, ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το GG αρχικά ως μια βάση gadgets η οποία αρχικά περιλαμβάνει τις κατηγορίες των κινητών τηλεφώνων, tablets, κάμερες, οθόνες κ.α. Η στενή σχέση που έχουν τα δύο site αρχικά βοηθάει στο να εμφανίζονται στη σελίδα ενός gadget όλες οι ερωτήσεις που το αφορούν, ειδήσεις γύρω από αυτό καθώς και αγγελίες της κοινότητας μας που για πρώτη φορά θα παρουσιάζονται ανά προϊόν (πχ Samsung Galaxy S4) και όχι ανά κατηγορία (πχ Samsung).

Ακόμα, μέσα από την επιλογή των Αξιολογήσεων, ο κάθε χρήστης μπορεί να αφήσει πολύ γρήγορα μια αξιολόγηση για το gadget, βάσει συγκεκριμένων ανά κατηγορία κριτηρίων όπως για παράδειγμα την εμφάνιση, την αυτονομία, την οθόνη κ.α

 

2013-06-13_2045.jpg

Εξίσου σημαντική είναι και η καρτέλα των τεχνικών χαρακτηριστικών όπου έχουμε μαζέψει τα πιο πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά μεταφρασμένα στα ελληνικά, κάτι που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει σημαντικά τις συγκρίσεις μεταξύ gadgets, μια δυνατότητα η οποία έρχεται σύντομα.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε λίστες με τα gadgets που έχετε, που θέλετε ή που είχατε, διατηρώντας το προσωπικό ιστορικό σας. Στα πλάνα μας είναι η κατακόρυφη αύξηση των gadgets στη βάση αλλά και των κατηγοριών με νέα gadgets. Σε περίπτωση που δε βρίσκετε κάποιο gadget, μπορείτε από οποιαδήποτε σελίδα του site στο κάτω μέρος απλά να σημειώσετε την ονομασία του και εμείς θα το προσθέσουμε σύντομα.

Ας σημειωθεί πως GoGadget και Insomnia μοιράζονται κοινή βάση χρηστών, κάτι που σημαίνει πως εάν είσαστε μέλη του Insomnia έχετε ήδη πρόσβαση και στο GoGadget, με τον ίδιο λογαριασμό. Αντίστοιχα, εάν κάνετε εγγραφή μέσω του GoGadget, μπορείτε με τα ίδια στοιχεία να συνδεθείτε και στο Insomnia. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα σύνδεσης, προσπαθήστε να καθαρίσετε την cache και τα cookies του browser.

Αυτή είναι μια πολύ γρήγορη εισαγωγή στο GoGadget.gr και σίγουρα θα ανακαλύψετε πολλά περισσότερα δοκιμάζοντάς το. Στη δοκιμαστική αυτή περίοδο (εξ'ού και το πανέμορφο beta στο logo) θέλουμε να λύσουμε όσα προβλήματα προκύψουν αλλά και να ακούσουμε τη γνώμη σας για χαρακτηριστικά που σας άρεσαν, που δε σας άρεσαν αλλά και δυνατότητες που θέλετε να δείτε.