Ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια της Microsoft, η Build 2016, θα διεξαχθεί από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου για μια ακόμη φορά στο San Francisco, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Απευθυνόμενο κυρίως στους προγραμματιστές που εργάζονται πάνω σε τεχνολογίες της Microsoft, η Build αποτελεί το χώρο που μαθαίνουμε για το μέλλον των Windows και των προγραμματιστικών εργαλείων τους, κρύβοντας αρκετές εκπλήξεις όπως είδαμε την τελευταία φορά. Η Microsoft χρησιμοποιήσε τη BUILD 2015 για να ανακοινώσει την αλλαγή τακτικής σε ότι αφορά τις αναβαθμίσεις των Windows 10, ακολουθώντας ένα μοντέλο υπηρεσίας κοντινό μ' αυτό του Office 365 ενώ είδαμε για πρώτη φορά τα αποκαλυπτήρια του Edge, του browser που αντικατέστησε τον Internet Explorer στα νέα Windows. Στα πλαίσια της ενιαίας Universal πλατφόρμας, η Microsoft ανακοίνωσε παράλληλα ένα εύκολο τρόπο μετατροπής Android και iOS εφαρμογών σε εφαρμογές για Windows 10 σύστήματα, αν και σε ότι αφορά την πλατφόρμα του Android, η εταιρεία φαίνεται να αποσύρει τα σχετικά σχέδια.

 

Χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις ανακοινώσεις που θα μας απασχολήσουν, θεωρείται σίγουρο ότι στη Build 2016 θα μάθουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, με την κωδική ονομασία Redstone. Τηρώντας την παράδοση και των προηγούμενων συνεδρίων, θα πρέπει να περιμένουμε τη δημόσια κυκλοφορία μια πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης ενώ μεταξύ άλλων αναμένεται να ενημερωθούμε για το πόσο κοντά βρίσκεται η Microsoft στο στόχο του είχε θέσει στο περσινό συνέδριο, της παρουσίας των Windows 10 σε 1 δισ. συσκευές σε διάστημα 2-3 ετών.

 

Link.png Site: ']Build 2016
Link.png Site: http://www.insomnia.gr/events/68-build-2015/']Αποστολή BUILD 2015