Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο Satya Nadella είναι πλέον ο βασικός υποψήφιος να αναλάβει τα ηνία ως Chief Executive Officer της Microsoft.

Ο γεννημένος στην Ινδία, 47χρονος Εκτελεστικός Διευθυντής του τμήματος Enterprise & Cloud της Microsoft, αναμένεται να αναλάβει την θέση του Steve Ballmer, ενώ η εταιρεία λέγεται πως σκοπεύει να αντικαταστήσει στην θέση του Προέδρου της εταιρείας τον Bill Gates, με τον John Thomson (έχει διοριστεί από την Microsoft να "τρέξει" το θέμα της εύρεσης του νέου CEO). Υπάρχουν πάντως πιθανότητες, ο Bill Gates να αναλάβει κάποιον ενεργό ρόλο στο Redmond, αν αυτό αποτελέσει επιθυμία του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και του νέου CEO της.

 

Ο Nadella ήταν ένας από τους επικρατέστερους ανάμεσα στους υποψήφιους για να αναλάβει την θέση του CEO στην ιστορική εταιρεία. Αν και ακόμα τα σχέδια δεν έχουν οριστικοποιηθεί, είναι το πιθανότερο να αναλάβει να οδηγήσει την Microsoft προς το μέλλον.

 

Είναι σίγουρο ότι η Microsoft χρειάζεται να έχει “τελειώσει με την υπόθεση” σύντομα, ώστε στο συνέδριο BUILD, τον ερχόμενο Απρίλιο να ανακοινώσει –αν όχι νωρίτερα- τον νέο της CEO.

 

Link.png Site: http://www.bloomberg.com/news/2014-01-30/microsoft-said-to-be-preparing-to-make-satya-nadella-ceo.html[/url]']Bloomberg