Εδώ και καιρό είναι σαφές ότι η εξαγορά της Nokia από τη Microsoft με το ποσό των 7.6 δισ. δολαρίων, δεν απέφερε σε καμία περίπτωση τα αποτελέσματα που επιθυμούσε η εταιρεία, με την τελευταία εξέλιξη να είναι μία ακόμη απόδειξη.

Συγκεκριμένα η Microsoft συμφώνησε με την εταιρεία FIH Mobile, την πώληση του τμήματος κατασκευής feature phones, με το πόσο των 350 εκατομμυρίων δολαρίων. Η FIH Mobile αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ταϊβανέζικης Foxconn, που αποτελεί το μεγαλύτερο προμηθευτή σε συσκευές και ανταλλακτικά, σε ότι αφορά την κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών για τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας.

 

Τα feature phones μπορεί να έχουν ξεπεραστεί εδώ και αρκετά χρόνια από τα smartphones εξαιτίας των πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων τους, όμως αποτελούν την κυρίαρχη πρόταση σε αναδυόμενες αγορές όπως αυτή της Ινδίας. Οι τελευταίες συσκευές που είχε κυκλοφορήσει η Microsoft κάτω από την ονομασία της Nokia ήταν τα μοντέλα 222 και 230 με τιμές που ξεκινούσαν από τα $37. Στο ποσό της εξαγοράς περιλαμβάνεται και ένα εργοστάσιο κατασκευής παρόμοιων συσκευών που βρίσκεται στο Βιετνάμ, με τους 4500 εργαζομένους να καλούνται να αποφασίσουν αν θα αποτελέσουν μέρος του εργατικού δυναμικού της Foxconn.

 

Έχοντας διαγράψει από το μέλλον της τα feature phones, τα σχέδια της Microsoft για την κατασκευή smartphones παραμένουν θολά, αν και η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει την ανάπτυξη των Windows 10 Mobile, υποστηρίζοντας παράλληλα όλα τα συμβατά smartphones που έχουν κυκλοφορήσει. Με βάση δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, η Microsoft θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην κατασκευή νέων smartphones τον επόμενο χρόνο.

 

Link.png Site: Engadget