Σύντομη όπως όλα δείχνουν ήταν η παρουσία της Microsoft στην κατηγορία των fitness wristbands, αφού η εταιρεία σταματά από σήμερα την πώληση του Band 2 από τον ιστότοπό της και δηλώνει ότι δεν έχει σχέδια για την κυκλοφορία νέου μοντέλου τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.

Από την κυκλοφορία του πρώτου Band, η Microsoft δεν είχε προχωρήσει σε ευρεία διάθεση του πρώτου της wristband, με τη διάθεσή του να γίνεται σε ελάχιστες χώρες. Με την αφαίρεση του Band 2 από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, η Microsoft αναφέρει σε δήλωσή της ότι όλα τα τεμάχια έχουν εξαντληθεί και δεν προγραμματίζει κάποια νέα κυκλοφορία μέσα στη χρονιά. Ακόμα συμπληρώνει ότι δεσμεύεται για την υποστήριξη όλων των πελατών που έχουν προχωρήσει στην αγορά του, ενώ θα συνεχίσει την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας Health, η οποία παρέχεται σε όλους τους κατασκευαστές hardware και τους δημιουργούς εφαρμογών ανεξαρτήτου λειτουργικού συστήματος (iOS, Android, Windows).

 

Με αρχικό κόστος $250, το Band 2 αλλά και ο προκάτοχός του ενσωματώνουν περισσότερους από 10 αισθητήρες, παρέχοντας πληροφορίες για την καθημερινή δραστηριότητα του κατόχου τους αλλά και χρήσιμα στοιχεία γύρω από τη γυμναστική του. Όλα τα δεδομένα συγκεντρώνονται στην ιστοσελίδα Health της Microsoft με όμορφη εμφάνιση των δεδομένων για πιο εύκολη ανάγνωση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πραγματοποίησης ασκήσεων οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής. Τέλος και τα δύο μοντέλα είναι συμβατά με τις πλατφόρμες του iOS. του Android και φυσικά των Windows Phone.

 

Link.png Site: ZDNet