Όπως είχε διαρρεύσει τις περασμένες ημέρες, η Microsoft δια στόματος του Joe Belfiore, επιβεβαίωσε ότι τα Windows 10 θα διαθέτουν ένα νέο browser ο οποίος για την ώρα έχει την προσωρινή ονομασία Spartan και ο οποίος θα κάνει την εμφάνιση του σε όλες τις συσκευές στις οποίες θα κυκλοφορήσει το νέο λειτουργικό, περιλαμβάνοντας και τα Windows Phone.

Με ένα λιτό περιβάλλον στο οποίο ξεχωρίζει η τοποθέτηση των tabs (καρτελών) στην κορυφή, το Project Spartan είναι ο μοναδικός browser που ενσωματώνει ψηφιακό βοηθό, στην προκειμένη περίπτωση τη Cortana. Η ενσωμάτωση υπάρχει στη μπάρα διευθύνσεων, με το χρήστη να δηλώνει λέξεις κλειδιά όπως καιρός, και τη Cortana να αναλαμβάνει δουλειά εμφανίζοντας ακριβώς από κάτω ένα μήνυμα με την πληροφορία που ζητήσαμε. Σε περίπτωση που ψάχνουμε κάποιο εστιατόριο, τότε η Cortana θα εμφανιστεί και πάλι ρωτώντας σας αν θέλετε να δείτε το μενού, πληροφορίες επικοινωνίας ή οδηγίες πλοήγησης για το πως θα φτάσετε.

 

83ac431f-897a-45cc-9915-762f98b6f46e_800.jpg

 

Βασισμένος σε μια νέα rendering engine, ο νέος browser παρέχει διάφορα εργαλεία για να κάνουν τη χρήση του καλύτερη σε παραγωγικές εργασίες. Ένα από αυτά είναι λειτουργία σημειώσεων στην οποία μπορούμε να κρατήσουμε σημειώσεις πάνω σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, στα πρότυπα του Word, και στη συνέχεια να στείλουμε όλες τις πληροφορίες στην επαφή που θέλουμε, με τους συνδέσμους να είναι ενεργοί.

 

Όπως και στην μοντέρνα έκδοση του Internet Explorer, έτσι και εδώ έχουμε λειτουργία στην οποία η ιστοσελίδα παίρνει μορφή σελίδας βιβλίου για καλύτερη και πιο άνετη ανάγνωση άρθρων.

 

Η Microsoft δεν επιβεβαίωσε τις χθεσινές φήμες ότι ο νέος browser θα υποστηρίζει τα extensions του Chrome κάτι που πιθανόν να γίνει στο συνέδριο BUILD 2015 ενώ η ενσωμάτωση του σε δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 θα γίνει τους επόμενους μήνες και όχι στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.