Αύριο είναι μεγάλη μέρα για την Microsoft, αλλά και για τους χρήστες, αφού η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 για υπολογιστές και φορητές συσκευές καθώς και τον νέο browser, Spartan.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσο αφορά στον νέο internet browser της Microsoft, είναι οι επεκτάσεις του. Η Microsoft θέλει να κάνει τον browser της ελκυστικό στους developers και για αυτό τον λόγο ο Spartan θα είναι ικανός να χρησιμοποιήσει τις επεκτάσεις του Chrome.

Αν και ακόμη κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα τρέχουν 100% εγγενώς, ο τρόπος που οι επεκτάσεις έχουν ενσωματωθεί είναι παρόμοιος με αυτόν στον Chrome, και αυτό σημαίνει ότι θα είναι ιδιαίτερα απλό για τους developers να κάνουν τις επεκτάσεις τους να λειτουργούν στον Spartan.

 

Υπάρχουν μάλιστα αποδείξεις που αποδεικνύουν κάτι τέτοιο και που δείχνουν ότι οι επεκτάσεις του Spartan είναι παρόμοιες με αυτές του Chrome: Το WrapMsBrowserExtensionPageAndBackground.js το οποίο αναρτήθηκε από τον h0x0d στο Pastebin αφού εξήχθη από ένα build των Windows 10 αποκαλύπτει τις ομοιότητες μεταξύ των δύο πλατφορμών επεκτάσεων. Μάλιστα ο Chrome αναφέρεται συγκεκριμένα σε σχόλια στο αρχείο js επίσης.

 

Η προσέγγιση της Microsoft είναι απολύτως λογική. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να πείσει τους developers να ξεκινήσουν από την αρχή για να δημιουργήσουν επεκτάσεις για τον Spartan, παρά μπορούν να φέρουν τις επεκτάσεις που έχουν δημιουργήσει για τον Chrome στον Spartan και να έχουν και τους δύο browsers καλυμμένους με το μικρότερο δυνατό έργο.

 

Αύριο θα μάθουμε περισσότερα για τον Spartan και φυσικά για τα Windows 10. Η εκδήλωση της Microsoft θα μεταδοθεί ζωντανά.

 

Link.png Site: Neowin