Ο "πόλεμος" μεταξύ Microsoft και Google σχετικά με την υπηρεσία του YouTube συνεχίζεται ακάθεκτος με τη Google να ζητά την απόσυρση της νέας έκδοσης της εφαρμογής του YouTube για Windows Phone.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Verge, η Microsoft προχώρησε στη δημιουργία της εφαρμογής χωρίς τη συγκατάθεση της Google, προσθέτοντας χαρακτηριστικά τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη μη εμφάνιση των διαφημίσεων της Google. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει άμεση επίπτωση στα κέρδη όχι μόνο της εταιρείας αλλά και άλλων δημιουργών βίντεο οι οποίοι πληρώνονται μέσω του προγράμματος Adsense.

 

Η κόντρα των δύο εταιρειών γύρω από το YouTube χρονολογείται από το Μάρτιο του 2011 όταν και η Microsoft με επίσημη της διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατήγγειλε τη Google για απαγόρευση πρόσβασης της πλατφόρμας των Windows Phone στα metadata δεδομένα του YouTube. Η Microsoft επανήλθε στο θέμα στις αρχές του χρόνου δηλώνοντας στο επίσημο blog της εταιρείας ότι «συνεχίζουμε να επιβαρυνόμαστε από ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει ήδη λυθεί με την αντίπαλη πλευρά εδώ και αρκετό καιρό. Η Google συνεχίζει να εμποδίζει την Microsoft από το να προσφέρει στους χρήστες μια άκρως λειτουργική εφαρμογή Youtube για την συσκευή τους με Windows Phone», σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας στο επίσημο blog της.

 

PlaylistPlay768x1280_5F00_thumb_5F00_5C580573.png

Πρόσφατα η Google ανακοίνωσε τα σχέδια της για αφαίρεση της υποστήριξης του Exchange ActiveSync από τις υπηρεσίες της, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους χρήστες Windows Phone μέχρι να ανακοινώσει την παράταση της υποστήριξης μέχρι τις 31 Ιουλίου όταν και η Microsoft θα έχει δώσει οριστική λύση με νέο update στην πλατφόρμα.

 

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που φέρνει στο φως η ιστοσελίδα, η Google δίνει διορία στη Microsoft μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου για να προχωρήσει στην αφαίρεση της εφαρμογής από το Windows Store και να απενεργοποιήσει τη λειτουργία της για όσους την έχουν ήδη εγκαταστήσει.

 

Ενημέρωση 03:24πμ Με δήλωση στελέχους της, η Microsoft αναφέρει ότι «θα μας κάνει ευτυχείς η ενσωμάτωση διαφημίσεων στην εφαρμογή, φτάνει η Google να μας δώσει πρόσβαση στα αναγκαία APIs» προσθέτοντας ακόμη ότι «στο κλίμα των σημερινών δηλώσεων του Larry Page στη Google I/O για συνεργασία μεταξύ των εταιρειών και λιγότερη αρνητικότητα, επιθυμούμε την επίλυση του θέματος μαζί με τη Google προς όφελος των κοινών μας πελατών».

 

Link.png Site: ']theverge.com

Link.png Site: http://www.scribd.com/document_downloads/141717155?extension=pdf&from=embed&source=embed']Επιστολή Διαμαρτυρίας