Νέα στοιχεία για τις πωλήσεις υπολογιστών, smartphones και τα μερίδια των λειτουργικών τους συστημάτων, δημοσίευσε η εταιρεία IDC.

Στα νέα στοιχεία της IDC, εντύπωση προκαλεί η μείωση μεριδίου της πλατφόρμας των Windows Phone της Microsoft η οποία ύστερα από μια μακρά περίοδο αύξησης ανά τρίμηνο, σημείωσε σημαντική πτώση το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Συγκεκριμένα το μερίδιο των Windows Phone συρρικνώθηκε στο 2.5% έναντι 3.4% την ίδια χρονική περίοδο το 2013. Αντίστοιχα στην αγορά διατέθηκαν 7.4 εκατομμύρια Windows Phone συσκευές έναντι 8.2 εκ. το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

 

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζουν μια πιο αρνητική εικόνα για τη Microsoft αν συνδυαστούν με το γεγονός ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα, η αγορά των smartphones αυξήθηκε από τα 240 εκατομμύρια συσκευές, στα 301.3 εκατομμύρια, πάντα μόνο για το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

 

Όσον αφορά τις πωλήσεις PC, μετά από μια συνεχόμενη περίοδο πτώσης, αυτές έχουν σταθεροποιηθεί στα περίπου 300 εκατομμύρια ετησίως, κάτι που σημαίνει ότι ο ρυθμός πωλήσεων των smartphones είναι τετραπλάσιος από των PC. Βεβαίως η αντικατάσταση ενός smartphone γίνεται σε πολύ πιο συχνή περίοδο απ' ότι ενός υπολογιστή όμως σίγουρα το παραπάνω στατιστικό είναι άξιο αναφοράς.

 

Link.png Site: TechCrunch