Μετά από επανειλημμένες καθυστερήσεις, η Mozilla προχωράει σήμερα στη διάθεση της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης του Firefox browser για το μοντέρνο περιβάλλον των Windows 8.x αλλά όχι για τα συστήματα που ενσωματώνουν την έκδοση των Windows RT.

Η συγκεκριμένη έκδοση του Firefox είναι βελτιστοποιημένη για χρήση σε συσκευές που διαθέτουν οθόνη αφής υποστηρίζοντας τα γνωστά touch και swipe gestures όπως το "pinch to zoom" . Παράλληλα υποστηρίζει όλές τις σχετικές δυνατότητες των Windows 8.x όπως την εκτέλεση της εφαρμογής σε πλήρες μέγεθος ή σε συγκεκριμένο μέγεθος της οθόνης (snap view) όταν σ'αυτή εμφανίζονται παράλληλα και άλλες εφαρμογές.

 

Το περιβάλλον του Firefox για το μοντέρνο περιβάλλον των Windows 8.x είναι αρκετά εύχρηστο, δίνοντας άμεση πρόσβαση στους σελιδοδείκτες, το ιστορικό και τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες απλά με ένα tap. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Firefox browse, η "

" υπάρχει και σ' αυτή την έκδοση για πιο εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες.

 

Η touch έκδοση του Firefox είχε αρχικά ανακοινωθεί το Φεβρουάριο του 2012 με την κυκλοφορία της να αναβάλλεται δύο φορές, την πρώτη για τις 10 Δεκεμβρίου και την επόμενη στις 21 Ιανουαρίου ώστε να συμπίπτει με την κυκλοφορία του Firefox 26 και 27 αντίστοιχα. Το τελευταίο χρονοδιάγραμμα της Mozilla πάντως αναφέρει ότι η τελική έκδοση θα κυκλοορήσει στις 18 Μαρτίου.

 

File.png Download: ']Firefox Beta

Link.png Site: http://thenextweb.com/apps/2014/02/07/mozilla-releases-beta-version-of-firefox-for-windows-8-touch/#!uDr29']TheNextWeb